בג"ץ הוציא היום (ראשון) צו על תנאי בעתירת התנועה לאיכות השלטון, על אופן בחירת נציב שירות המדינה. השופטים הורו למדינה לנמק מדוע לא יתקיים הליך תחרותי לבחירת הנציב, ומדוע לא למסד מנגנון קבוע לבחירת נציב, שאינו משתנה בכל פעם.
כזכור, הממשלה החליטה כי אופן מינוי נציב שירות המדינה ייעשה על ידי ראש הממשלה. היועמ"שית, גלי בהרב-מיארה התנגדה למהלך: "יש מניעה לקדם את הצעת ראש הממשלה לכך שנציב שירות המדינה ימונה על ידו באופן אישי ופוליטי, ללא בדיקה מקצועית של כישורים מקצועיים והתאמה". לדברי היועמ"שית, "יש לקבוע הליך תחרותי פתוח לבחירת נציב שירות המדינה כדי לאפשר למועמדים מתאימים להתמודד על התפקיד".
לאחר ההחלטה הוגשה לבג"ץ עתירה נגד החלטת הממשלה בנוגע לאופן מינוי נציב שירות המדינה. בעתירת התנועה לאיכות השלטון התבקש כי מינוי נציב שירות המדינה יעשה באמצעות ועדת איתור אשר תאתר ותבחר את נציב שירות המדינה ובהתאם לנוהל אשר גובש על-ידי גורמי הייעוץ המשפטי.
במסגרת העתירה הוצא צו המקפיא את מינוי נציב שירות המדינה, ונתניהו החליט למנות את עו"ד רואי כחלון לתפקיד ממלא מקום הנציב. היועמ"שית התנגדה גם לכך, אך בג"ץ דחה את עמדתה ואישר את מינויו של כחלון למשך שלושה חודשים. כעת, בהתייחסות לדרך מינוי הנציב באופן כללי, השופטים הוציאו צו על תנאי המצביע על כך שהם נוטים לקבל את העתירה ולקבוע כי ראש הממשלה אינו יכול למנות את נציב שירות המדינה בעצמו.
עו"ד אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון, מסר בתגובה: "ממשלת נתניהו מנסה להשתלט על נציבות שירות המדינה ולהפוך אותה לבית חרושת לג׳ובים למקורבים. הצו על תנאי שהוציא היום בג"ץ מהווה שלב חשוב במאבק על עצמאות שירות המדינה. השופטים הבינו את הסכנה החמורה בהפקדת סמכות המינוי בידי הדרג הפוליטי, והצורך החיוני בהליך בחירה מקצועי ותחרותי. נמשיך להיאבק עד שיובטח כי נציב שירות המדינה ייבחר על בסיס כישוריו המקצועיים בלבד, ולא על בסיס שיקולים פוליטיים".