הרמטכ"ל היוצא הרצי הלוי תחת אש: אלו הסודות שיצאו לאור בשידור חי

סמוטריץ' חשף בכאן רשת ב' כי שררה מתיחות גדולה בין הרמטכ"ל היוצא הרצי הלוי לבין סגנו, וטען כי "הם חודשים ארוכים לא דיברו". לדבריו, "גם את המידע הזה קיבלתי שסגן הרמטכ"ל לא מדבר עם הרמטכ"ל הקודם"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הרצי הלוי
הרצי הלוי | צילום: פלאש 90
3
גלריה

סמוטריץ' חשף כי שררה מתיחות גדולה בין הרמטכ"ל היוצא הרצי הלוי לבין סגנו, וטען כי "הם חודשים ארוכים לא דיברו". לדבריו, "גם את המידע הזה קיבלתי שסגן הרמטכ"ל לא מדבר עם הרמטכ"ל הקודם חודשים וגם ראש אכ"א והרמטכ"ל לא מדברים".

שר האוצר הוסיף ואמר כי "לרמטכ"ל הקודם היו שניים-שלושה שותפי סוד במטכ"ל, וכל השאר מודרו. הלוי לא מבין באסטרטגיה וקידם מדיניות של תבוסה".

הרצי הלוי
הרצי הלוי | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בנוסף, האשים סמוטריץ' את הלוי בכך שהציג עמדה ביטחונית בנוגע לצפון וסירב לדרישת שרי הקבינט להשמיע עמדות של אלופים וקצינים אחרים. "הרמטכ"ל לא אמר לקבינט את כל האמת על התכניות לתקיפה בצפון, הוא לא נתן לקולות אחרים להישמע", טען סמוטריץ'.

לגבי השיחות של שליחו של טראמפ, אדם בוהלר, עם חמאס, אמר סמוטריץ': "יש פה תמימות של אדם שמתחיל את הדרך ולא מכיר עד הסוף. לכן הוא תיקן".

אייל זמיר
אייל זמיר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בתוך כך, אמש דווח בכאן 11 כי בקבינט עלה חשד שהשר סמוטריץ' מפעיל "חפרפרת" בתוך צה"ל. לפי הדיווח, מקורות ביטחוניים ומדיניים טענו כי סמוטריץ' "נהג להגיע לחלק מישיבות הקבינט עם ידע מקדים על התוכניות המבצעיות של צה"ל ברצועת עזה, בעיקר על פיקוד הדרום".

"ראינו את סמוטריץ' מגיע לפעמים לישיבות הקבינט עם מצגות מודפסות של הצבא, ומציג מידע שלא נחשף בקבינט", אמרו גורמים המעורבים בעבודת הקבינט.

גורמים ביטחוניים חושדים כי סמוטריץ' עמד בקשר עם קצין מילואים בדרגת תת אלוף. לפי מקורות בצבא, מדובר בארז וינר, המשמש במילואים כמפקד צוות התכנון האופרטיבי בפיקוד הדרום. בעבר היה וינר עוזרו של הרמטכ"ל גבי אשכנזי.

בדובר צה"ל ביקשו שלא להגיב לידיעה. השר סמוטריץ' טרם הגיב לטענות אלו.

תגיות:
הרצי הלוי
/
בצלאל סמוטריץ'
/
אייל זמיר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף