יאיר לפיד במסר לגדי אינזקוט ובני גנץ: "אני פטור מחובת ההוכחה"

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד שוחח עם אודי סגל וענת דוידוב ברדיו 103fm והתייחס להתנהלות הממשלה במלחמה בעת זאת וכן לדיווחים על מגעים בינו לבין ח"כ גדי איזנקוט

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
יאיר לפיד מצהיר בנושא פרשת המסמכים המסווגים
יאיר לפיד מצהיר בנושא פרשת המסמכים המסווגים | צילום: אבשלום ששוני
2
גלריה

בעניין מצב המלחמה, אמר לפיד: "כרגע אנחנו במצב שאנחנו אוכלים אותה פעמיים - גם החטופים לא חוזרים וגם הפסקת אש עם חמאס כבר שבועיים. ראש הממשלה החליט להוציא מהמשא ומתן את ראש המוסד והשב"כ. הדבר השני ששמענו, זה שהממשל האמריקאי עושה שיחות ישירות מול החמאס".

לדבריו, "ממשלת ישראל לא מנסה ולא עובדת בכל כוחה ו'מרימה כל אבן' כדי להחזיר חטופים. יש מחיר להשבתם וראש הממשלה לא רוצה לשלם אותו".

בני גנץ וגדי איזנקוט
בני גנץ וגדי איזנקוט | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

על המו"מ עם לבנון על הגבול היבשתי, אמר לפיד: "צריך לחזק את הממשלה הלבנונית החדשה. הם עדיין לא הביאו את הסחורה שחיזבאללה יורחק מהגבול, לכן ישראל צריכה להמשיך להחזיק בחמש הנקודות בלבנון. לגבי משא ומתן - כשאראה את פרטיו אז אוכל לענות. עקרונית, אני בעד שננהל משא ומתן עם כל מדינה באזור כל עוד זה ישמור על הביטחון".

"זה שקר ומחוצף להגיד שהעלו מיסים בגלל המלחמה"

לפיד התייחס גם לנושאים כלכליים. הוא לא התרשם מהנתונים של פיהם הגירעון ירד: "הגירעון הצטמצם כי הם העלו מיסים. העלו מע"מ, העלו מס יסף ועכשיו הם מתכוננים להעלות עוד מיסים. אז בכל פעם שהם העלו מיסים למעמד הביניים הקורס - ירד הגירעון".

"אני מציע שני דברים: לסגור משרדים ממשלתיים מיותרים ולהוריד מיסים. יש אנשים שמחזיקים את מדינת ישראל בחיים, עליהם צריך להקל. זה שקר גלוי ומחוצף להגיד שהעלו להם מיסים בגלל המלחמה. העבירו 13 מיליארד ש"ח לכספים קואליציוניים מושחתים", הוסיף.

לטענתו, המצב הידרדר מאז שהממשלה הנוכחית החלה לכהן: "ב-31.12.22 עזבתי את לשכת ראש הממשלה, והשארתי עודף תקציבי לראשונה כראש ממשלה. זאת לא המלחמה, זאת שחיתות על חשבון האנשים שעובדים. להפסיק להעביר מיליארדי שקלים לאנשים שלא עובדים, ולהוריד מיסים לאנשים שכן עובדים".

תגיות:
יאיר לפיד
/
בני גנץ
/
גדי איזנקוט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף