טראמפ הנחית מכה כלכלית: ישראל מחפשת פתרונות במרוקו

ממשלת ישראל אישרה את הסכם ההובלה הימית עם ממלכת מרוקו. שרת התחבורה, מירי רגב, אמרה: "פתיחת נתיבי הסחר והתחבורה הימית בין המדינות תתרום לכלכלת שתי המדינות ותפתח הזדמנויות חדשות לשיתופי פעולה"

אנה ברסקי צילום: פרטי
דגלי ישראל, מרוקו וארה"ב לפני ההמראה לרבאט
דגלי ישראל, מרוקו וארה"ב לפני ההמראה לרבאט | צילום: סיון פרג'
2
גלריה

ההסכם מסדיר מגוון נושאים בתחום ההובלה הימית, לרבות בטיחות, כניסה לנמלים, מיסוי, יישוב מחלוקות, אגרות ותעריפים. כמו כן, ההסכם מאפשר הכרה הדדית במסמכי כלי השיט של המדינות ומבטיח יחס זהה לכלי השיט ולחברות הספנות של שתי המדינות.

מלך מרוקו, מוחמד השישי
מלך מרוקו, מוחמד השישי | צילום: רויטרס

במסגרת ההסכם נקבע כי הכנסות שיצמחו לחברות ספנות משירותים הניתנים בשטח המדינה האחרת יוכלו לשמש לביצוע תשלומים באותה מדינה או להעברה מחו"ל, בהתאם לחוקים והתקנות של מטבע החוץ שבתוקף בכל מדינה. כמו כן, ההסכם מעניק סיוע הדדי לכלי שיט במקרי מצוקה ומתיר כינון נציגויות של מיזמי ספנות הרשומים במדינה השנייה. במסגרת ההסכם תוקם ועדה ימית משותפת שתפקח על יישום ההסכם ותדון בסוגיות הקשורות לתחום ההובלה הימית בין המדינות.

מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: "ההסכם הימי עם מרוקו, בהובלת השרה רגב, ייצר ודאות עסקית ויאפשר תנועה חופשית יותר של סחורות בין המדינות. הקמת הוועדה הימית המשותפת, תאפשר לנו להתמודד עם אתגרים משותפים ולקדם יוזמות חדשות בתחום ההובלה הימית. אנו רואים בהסכם זה נדבך חשוב בפיתוח יחסי הסחר ומקווים להרחיב את שיתופי הפעולה גם לתחומי תחבורה נוספים בעתיד".

תגיות:
מירי רגב
/
מרוקו
/
הסכמי אברהם
/
הסכם סחר
/
הובלה ימית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף