לפני פחות מחודש יו"ר הציונות הדתית, בצלאל סמוטריץ', התנגד בגלוי לחידוש הספקת הסיוע ההומניטרי לעזה. בין היתר, בסוף אפריל אמר שר האוצר סמוטריץ' ל'מקור ראשון' כי "אם ייכנס גרגר אחד של סיוע הומניטרי שיגיע לחמאס – אני עוזב את הממשלה ואת הקבינט. אמרתי לראש הממשלה, אני לא מסכים, על גופתי המתה. יש נקיפות מצפון, ומייסר אותי שלא הפכתי שולחן כבר לפני שנה וחצי".

אולם, אתמול, לקראת כניסת משאיות הסיוע הראשונות לרצועה, כינס סמוטריץ' מסיבת עיתונאים, בה הביע תמיכה במהלך הכנסת הסיוע הבסיסי לעזה בתור הצעד הנחוץ למען הניצחון במלחמה והכרעת חמאס. לטענת גורמים פוליטיים, לאחרונה, ברקע הנתונים המתריעים מפני המצב ההומניטרי הקשה בעזה ובעקבות לחץ בינלאומי מסיבי על ישראל - סוכם על "דיל" בין ראש הממשלה נתניהו לשר האוצר סמוטריץ'.

על פי הסיכום יאשר נתניהו הקמת מאות יח"ד חדשות במאחזים ביו"ש, זאת באמצעות "גרעיני התיישבות" וחוות חקלאיות לאורך הגבול המזרחי, גרעינים שיתוקצבו בידי משרדה של אורית סטרוק, שתקבל כמובן תוספת תקציבית נאה לצורך העניין. לטענת גורם פוליטי בכיר הסיכום נסגר בימים האחרונים, וע"פ דרישת סמוטריץ', הקבינט אישר אמש את הפרויקט במקביל לאישור הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה.

אתמול פורסם בערוץ 14 כי על הפרק -  אישור לבקשת סמוטריץ' של 22 יישובים ביהודה ושומרון. בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני שהתקיימה אתמול, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, עדכן את חברי הקבינט על הפעולות לחידוש הסיוע ההומניטרי והדגיש כי, על אף המאמץ לעקוב אחר הסיוע ולא לאפשר לחמאס להגיע אליו, אי אפשר להבטיח כי שום דבר מהסיוע הנכנס לא יגיע לידי אנשי ארגון הטרור.

לדברי הגורם שנכח בישיבת הקבינט, השר סמוטריץ', בניגוד לטענותיו הקודמות, לא התנגד לחידוש הסיוע, אלא גם תמך במהלך. "הפתיע רבים בחדר" - לטענת הגורם. מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה: "אין קשר בין הדברים". מלשכת שר האוצר סמוטריץ' נמסר בתגובה: "אין כל קשר בין הדברים, אפילו לא בדמיון".