על ראש השב"כ בוער הכובע: גלי בהרב-מיארה מקדמת את נבצרות נתניהו בפועל

המשבר מגיע לשיא: היועמ"שית אמנם לא הכריזה באופן רשמי על נבצרותו של נתניהו, אך היא מקדמת את נבצרותו דה פקטו, במהלכיה המשפטיים

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
גלי בהרב מיארה
גלי בהרב מיארה | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
2
גלריה

חוק יסוד הממשלה קובע כי ראש ממשלה הנאשם בפלילים יכול להמשיך בתפקידו, אך היועצת המשפטית לממשלה מרוקנת את נתניהו מסמכויותיו שלב אחרי שלב. כעת, הגענו לשיא. החוק קובע מפורשות כי ראש השב"כ ימונה על ידי הממשלה לפי הצעת ראש הממשלה, אך גם סמכות זו נלקחת מראש הממשלה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת עיתונאים. 21.5.25
ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת עיתונאים. 21.5.25 | צילום: אלכס קולומויסקי, פול

כבר למחרת, ביום שני בבוקר, היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, רמזה כי דוד זיני לא ימונה מבחינתה לתפקיד ראש השב"כ. "ראש השב"כ אכן צריך להיות נאמן לציבור - ולא לממניו. פגמים בהליך המינוי ובוודאי חשש להשפעת שיקולים זרים, מטילים צל כבד על שאלת הנאמנות הציבורית", רמזה היועמ"שית בבוקר.

היועצת המשפטית לממשלה אולי אינה מוציאה את נתניהו באופן רשמי לנבצרות, אבל פעם אחר פעם, צעד אחר צעד, היא מוציאה אותו לנבצרות דה פקטו כשהיא שוללת ממנו עוד ועוד סמכויות הנתונות לראש הממשלה. במסדרונות משרד המשפטים שברחוב צלאח א-דין בירושלים המילה נבצרות עודנה נאמרת, אך בעוד יש מי שמעוניין בנבצרות רשמית – היועמ"שית מקדמת נבצרות בפועל.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
ראש הממשלה
/
יועמ"ש
/
גלי בהרב-מיארה
/
נבצרות ראש הממשלה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף