הפסקת אש ממושכת והחזרה חלקית של חטופים: המתווה החדש והמלא של סטיב וויטקוף

שליחו של הנשיא טראמפ למזרח התיכון הציג לצדדים מתווה חדש לעסקת חטופים אפשרית. במסגרת המתווה, תחול הפסקת אש למשך חודשיים | כמו כן, הסיוע לרצועה ייכנס בדרך אחרת לחלוטין, ממה שהיה עד כה

אנה ברסקי צילום: פרטי
סטיב ויטקוף
סטיב ויטקוף | צילום: רויטרס
3
גלריה

סטיב וויטקוף, שליחו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ למזרח התיכון, הציג לארונה מתווה חדש לעסקת חטופים אפשרית. במסגרת המתווה, 10 חטופים חיים יחזרו לישראל, בנוסף ל-18 חללים. מוקדם יותר דווח על מתווה שכולל 9 חטופים, אך גורם ישראל אישר ל"מעריב" כי מדובר במתווה שחרור של 10 חטופים חיים. הערב יכנס נתניהו דיון בפורום מצומצם על מנת לבחון את המתווה החדש. חמאס הודיע היום (חמישי) רשמית: "קיבלנו לידינו את ההצעה החדשה של וויטקוף מהמתווכים, בוחנים את המתווה".

על פי המתווה, העסקה תתבצע בשתי פעימות בתוך שבוע. כמו כן, תחול הפסקת אש של 60 ימים. בסופה, תוכל ישראל לחזור להילחם אם תהיה מעוניינת בכך. כמו כן, הסיוע לרצועה יתבצע דרך האו"ם, ולא דרך החברה האמריקאית שהתחילה בכך לאחרונה, שלא בהצלחה יתרה. בנוסף, צה״ל ייסוג מהשטחים שנכבשו מאז מבצע ״עוז וחרב״.

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו
דונלד טראמפ, בנימין נתניהו | צילום: רויטרס

הארגון האמריקאי שמחלק את הסיוע, "הקרן ההומניטארית לעזה", הגיב לאירוע: "מספר העזתים שהגיעו לאתר היה גדול מאוד, וכתוצאה מכך הצוות של הקרן נסוג ואפשר למספר קטן של תושבים לקחת את הסיוע באופן עצמאי על מנת להימנע מנפגעים". על פי גורם בצה"ל, במתחם השני שנפתח בציר מורג נשמר הסדר והחלוקה נמשכת.

"הופר החוזה הבסיסי"

אמש, בציון היום ה-600 להחזקת 58 חטופים בשבי חמאס, מסרו נציגי משפחות החטופים ושורדי שבי הצהרה הקוראת למקבלי ההחלטות: "עם ישראל מאוחד בדרישה להחזיר את כל החטופים - החיים לשיקום והחללים לקבורה ראויה". עפרי ביבס, אחותו של שורד השבי ירדן ביבס, מתחה ביקורת על ראש הממשלה: "ב-7.10 הופר החוזה הבסיסי בין המדינה לאזרחיה. כשלת ביום ההוא ואתה נכשל כבר 600 ימים", אמרה.

ביבס תיארה את גורל משפחתה: "ב-7.10 תינוק נחטף מהבית שלו, עם אימו ואחיו בן הארבע. הוא הופרד מאביו שנחטף גם הוא". כפיר, אריאל ושירי - בני משפחתה שנחטפו - נהרגו בשבי, בעוד ירדן שוחרר בהסכם. "38 חטופים נוספים חיכו - והעזרה לא הגיעה. גם הם נחטפו בחיים ונהרגו כתוצאה מהפצצות או הוצאו להורג", הוסיפה.

הצהרת משפחות החטופים בשער בגין. 26.4.25
הצהרת משפחות החטופים בשער בגין. 26.4.25 | צילום: אבשלום ששוני

ענת אנגרסט, אמו של החטוף מתן אנגרסט, הביעה חרדה לעתיד המדינה: "האמת הכואבת היא שאף חייל לא הוחזר על ידי ממשלת ישראל". אנגרסט הזהירה מפני השלכות מרחיקות לכת: "שומעת הורים ששוקלים אם לעודד את הילדים שלהם לתרום ולהיות נכונים להילחם על המדינה, שתבגוד בהם בשעת צרה".

תגיות:
עסקת חטופים
/
סטיב וויטקוף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף