מקורות באל-ערביה ובאל-חדת' דיווחו היום (חמישי) כי חמאס וישראל הסכימו על הפסקת אש בת 60 יום. המקורות מסרו כי "נשיא ארה"ב דונלד טראמפ יודיע על פרטי הפסקת האש בעזה תוך שעות". מקורות הסבירו כי שליח ארה"ב למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, עודכן בהסכמת חמאס וישראל להפסקת האש בעזה. גורם מדיני מסר כי "בניגוד לדיווחים, ישראל לא מכירה הסכמה של חמאס למתווה וויטקוף".
הבית הלבן מסר: "ישראל הסכימה להצעת הפסקת האש, ואנו ממתינים לתגובת חמאס".
מנגד, חמאס מסר ל"אל-קודס": "השמועות על פריצת דרך במשא ומתן על הפסקת האש בעזה אינן מדויקות". גורם ישראלי המעורה במו"מ מסר: "חמאס לא הסכים להצעה ולא השיב עד כה".
במקביל, ערוץ אל-רד דיווח כי "חמאס יגיב בחיוב להצעתו של ויטקוף, עם כמה הסתייגויות. הנשיא טראמפ צפוי להכריז בקרוב על הסכם הפסקת אש בעזה, והשליח האמריקאי צפוי להגיע לדוחא כדי לסיים את פרטי ההצעה עם מתווכים"
מוקדם יותר היום, חמאס הודיע רשמית כי: "קיבלנו לידינו את ההצעה החדשה של וויטקוף מהמתווכים, בוחנים את המתווה".
ע"פ גורם ישראלי בכיר המעורה בפרטי המתווה: "וויטקוף אימץ את עמדת דרמר וזרק את בשארה בחבח". כמו כן, גורם מדיני בכיר מסר כי "בניגוד לפרסומים, בהסכם וויטקוף שהוצע בימים האחרונים לא נקבע קו ההיערכות החדש של כוחותינו, ולא אופן חלוקת הסיוע במסגרת הפסקת אש".
בשארה בחבח, אמריקאי נוצרי ממוצא פלסטיני, פרופסור, חוקר ומרצה, המשמש כמתווך בין חמאס לארה"ב לצד סטיב וויטקוף. הוא היה חבר במשלחת הפלסטינית כחלק מ"שיחות השלום". במהלך 2024 הוא הקים וכיהן כיושב ראש של הוועדה "ערבים אמריקאים למען טראמפ".
גורמים ישראלים מדגישים כי ישראל מקבלת את ההצעה החדשה לעסקה. אולם, בשעות האחרונות האינדיקציות כי חמאס נוטה לדחות את ההצעה. כך מעריכים גורמים בישראל. בשעה האחרונה חמאס הודיע רשמית כי קיבל לידיו את ההצעה החדשה של סטיב וויטקוף מהמתווכים וכי הנהגת ארגון הטרור בוחנת את המתווה.