על כל פנים - המועד המדובר הגיע, החוק וגם הטיוטה - אינם, והחרדים יודעים היטב כי איומים יש לממש. לכן, על אף היעדר תמימות דעים בקרב ההנהגה הרבנית של זרמים חרדיים שונים, השבוע הם יצטרכו להתכנס, להתייעץ - ולהכריע. שעוני החול של הליטאים, החסידים והספרדים מתקתקים בקצב זהה והחול אזל בכולם. גורם חרדי נוקב בתאריך וקובע: "החלטות יתקבלו תוך 48 שעות".
החרדים רוצים לראות במו עיניהם וללמוד לעומק את עקרונות החוק בתוך הטיוטה המתגבשת. הם לא צריכים להמתין עד שהייעוץ המשפטי לוועדת חוץ וביטחון ישלים את עבודתו וטיוטת חוק גיוס תוצג לעולם. מה שחשוב להם לדעת – ומה שככל הנראה יקבע ויכריע – הוא נושא הסנקציות.
הנציגים החרדים מתעניינים בסנקציות על חוק הגיוס - מה שמעלה שאלה על כוונתם לעמוד בחוק
האם הדבר יקרה? הסיכויים לא נראים גבוהים. הפער בין העמדות בנושא הסנקציות נותר גדול מאוד, וספק אם ניתן לצמצמו. את זה נגלה ב-48 השעות הקרובות.