לוין לא מסתיר כי ההצעה, שבאה כשלושה חודשים לאחר שהכריז על קידום פיטורי היועמ"שית, הועלתה כיוון שהממשלה לא הצליחה להשלים את המינויים של החברים החסרים בוועדת האיתור, אשר ההיוועצות עימה נדרשת כדי לקדם את פיטורי היועמ"שית.
כדי לנסות לעכב את האירוע ככל האפשר ללא חוק גיוס, הקואליציה צריכה להביא לפיטוריה של היועמ"שית עוד לפני חודש יולי. גורמים בקואליציה ששוחחו עם "מעריב" הבהירו כי ספק רב אם יהיה ניתן להשלים את הליך הפיטורין של היועמ"שית בתוך חודש - אך הבהירו כי לאור קביעותיה של היועמ"שית נגד הציבור החרדי, ללא אישור הדרג המדיני, התעורר צורך לקדם את פיטוריה במהירות גבוהה יותר מהמתוכנן.
יו"ר הוועדה המתוכננת להדחת היועמ"שית, השר עמיחי שיקלי מהליכוד, דרש כבר לפני שנה להביא לפיטוריה של היועמ"שית אשר לדבריו "מסרבת לייצג את עמדות הממשלה ודה פקטו בחרה להיות שחקן פוליטי ולא למלא את תפקידה". הציפייה בליכוד משיקלי היא כי הוא יקדם את הליך הפיטורין של היועמ"שית, למרות מכשולים משפטיים שונים שצפויים להניח בפניו בעניין.