הממשלה אישרה פה אחד את ההצעה של שר המשפטים יריב לוין לשנות את הדרך להדחת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, כך שתוקם ועדת שרים מיוחדת בראשות השר עמיחי שיקלי שתערוך ליועמ"שית שימוע לפני הדחה. בעקבות ההחלטה, לוין פנה לוועדת השרים בדרישה לכנס את הוועדה ולערוך לה שימוע.
"נוכח חילוקי הדעות המהותיים והממושכים בין הממשלה לבין היועצת המשפטית לממשלה, והיעדר שיתוף פעולה יעיל מצד היועצת המשפטית לממשלה, החלטתי לפנות אליכם ולבקש את החלטתכם באשר להחלפתה של היועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב-מיארה", כתב לוין לחברי הוועדה.
ועדת השימוע ליועמ"שית תורכב משרים מכל אחת ממפלגות הקואליציה, למעט יהדות התורה שהכריזה פומבית על תמיכה בפיזור הכנסת. לטענת גורמים המעורים בפרטים, מדובר בהחלטה פנים-קואליציונית ולא מדובר בסנקציה נגד יהדות התורה. בראשות ועדת השרים להדחת היועמ"שית יעמוד השר עמיחי שיקלי, ויהיו חברים בה השר בצלאל סמוטריץ', השר איתמר בן גביר, השרה גילה גמליאל והשר מיכאל מלכיאלי.
בדברי ההסבר הנלווה להצעה נכתב כי מאז שהממשלה הביעה פה אחד חוסר אמון ביועצת, רק החריפו המחלוקות עמה, דבר שפוגע בפעילות הממשלה – במיוחד בתקופה רגישה כמו זו שבה ישראל נמצאת בעיצומה של מלחמה ומול אתגרי ביטחון משמעותיים.
השר מיקי זוהר הבהיר בישיבת הממשלה כי במידה ובג"ץ יבטל את ההחלטת הממשלה להקים את ועדת השרים, התוצאה תהיה משבר חוקתי, וטען "בכאב גדול" כי במקרה שכזה הממשלה תצטרך לקבל "החלטה אמיצה" ולהמשיך בפיטוריה של היועמ"שית.
השר שלמה קרעי ויתר על העידון: "צריך פשוט לומר לבג"צ לא". השר בן גביר: "היא מדברת על החלטה קיצונית אבל היא זאת שפועלת בקיצוניות ואגרסיביות. כמי שחבר בוועדת שרים שתעשה את השימוע מבקש שנעשה את הדיון כבר מחר בבוקר. נזמין אותה לשימוע. מבטיח שנשמע את כל טענותיה. לא צריך לחכות אפילו דקה אחת. מבקש מיו"ר הצוות לקבוע דיון מחר בבוקר".
"הם אמנם לא יודו בזה, אבל גם רבים ממחנה השמאל יודעים שאי אפשר לעבור עוד על סדר היום מול העריצות המשפטית, שהתחילה לעלות לתודעה במאבק במסתננים - אבל נוגעת היום בכל נושא ונושא במדינת ישראל".