נתניהו עוקף את כולם בסיבוב - וזה עדיין לא עוזר לו | סקר "מעריב"

אף שלמפלגתו של נתניהו נוספו השבוע 5 מנדטים, לקואליציה נוסף רק מנדט בודד - והיא מגיעה ל־51; האירועים הדרמטיים מקטינים את גוש בנט, אך הוא עדיין במשחק; מפלגת מילואימניקים בראשות הנדל מגיעה ל־7 מנדטים

משה כהן צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו בסורוקה
בנימין נתניהו בסורוקה | צילום: מרק ישראל סלם, פול

יש לציין כי הסקר הושלם ברובו לפני מטח הטילים הנרחב ששוגר אתמול (חמישי) לישראל, וייתכן שלפגיעות ההרסניות בעורף יש השפעה מסוימת על הנתונים. על כל פנים, מכיוון שרוב המנדטים לליכוד באים על חשבון הציונות הדתית, שיורדת מתחת לאחוז החסימה, ועוצמה יהודית, שמאבדת 2 מנדטים, במאזן בין הגושים מתחזקת קואליציית נתניהו במנדט אחד בלבד - ועולה ל־51. לאופוזיציה 59 מנדטים, והמפלגות הערביות מקבלות 10.

העלייה של הליכוד בתרחיש כזה מוסיפה לקואליציה 3 מנדטים, והיא מגיעה ל־49, מול 61 לאופוזיציה בראשות בנט. נתון זה עדיין מאפשר תיאורטית הקמת קואליציה חליפית ללא המפלגות הערביות.

בתשובה לשאלה: לו היו נערכות היום בחירות חדשות לכנסת, למי היית מצביע? – התשובות היו: הליכוד 27 מנדטים, ישראל ביתנו 19, הדמוקרטים 14, המחנה הממלכתי 13 ,יש עתיד 13, ש"ס 10, יהדות התורה 8, עוצמה יהודית 6, רע"ם 6, חד"ש־תע"ל 4. הציונות הדתית (2.7%) ובל"ד (1.9%) אינן עוברות את אחוז החסימה גם במקרה הזה.

בתשובה לשאלה: אם בבחירות הבאות לכנסת תתמודד מפלגה חדשה בראשות נפתלי בנט (יתר המפלגות ללא שינוי), לאיזו מפלגה היית מצביע? – התשובות היו: הליכוד 26, בנט 24, הדמוקרטים 11, ישראל ביתנו 10, ש"ס 10, יש עתיד 9, יהדות התורה 7, המחנה הממלכתי 7, רע"ם 6, עוצמה יהודית 6, חד"ש־תע"ל 4. הציונות הדתית (3%) ובל"ד (2%) אינן עוברות את אחוז החסימה.

בתשובה לשאלה נוספת: ואם בבחירות הבאות לכנסת יתמודדו שתי מפלגות חדשות: מפלגה בראשות בנט ומפלגת מילואימניקים בראשות יועז הנדל, כששאר המפלגות ללא שינוי, למי תצביע? – התשובות התפלגו כך: הליכוד 24, בנט 23, הדמוקרטים 11, ש"ס 10, ישראל ביתנו 9, יש עתיד 8, מילואימניקים 7, יהדות התורה 7, המחנה הממלכתי 6, עוצמה יהודית 5, חד"ש־תע"ל 5, רע"ם 5. הציונות הדתית (2.8%) ובל"ד (1.9%) אינן עוברות גם בתסריט הזה את אחוז החסימה.

כך, למשל, השמדת היכולת הגרעינית של איראן עשויה להאיץ את התחזקות גוש נתניהו. לעומת זאת, אם חלילה יהיה אירוע רב נפגעים בעקבות שיגורי טילים מאיראן, המגמה עלולה להתהפך.

הסקר נערך בין התאריכים 18־19 ביוני, בהשתתפות 500 משיבים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית בסקר עומדת על 4.4%.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
נפתלי בנט
/
הליכוד
/
בחירות
/
סקר מנדטים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף