מהלך מצרי דחוף: קריאה לישראל לשגר משלחת לקהיר - עכשיו

מצרים דוחקת בישראל לחדש את המשא ומתן לשחרור החטופים ומדגישה שלאחר סיום העימות עם איראן אין עוד סיבה לדחייה. הקריאה המצרית מגיעה על רקע ניסיונות לקדם הסכם בקהיר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כיכר החטופים - היום ה-600 | צילום: צוות חולצה

את הכאב הרב שגורמות השמועות הכוזבות המחכות הביעה ג'ולי קופרשטיין, אמו של החטוף בר קופרשטיין. "הלב הפסיק פעימה מרוב התרגשות. קיבלנו מלא טלפונים לבדוק אם זה אמיתי", כתבה קופרשטיין ברשתות החברתיות.

קופרשטיין תיארה כיצד המשפחה קראה את ההודעה הכוזבת על חילוץ בנה "מאה פעמים", והוסיפה: "למרות שלצערי זה לא נכון כרגע... 'בר קופרשטיין חולץ חי' - זה מה שכתוב בה. אילו מילים יפות! הלוואי, אבא!".

השמועות הכוזבות גורמות לנזק כפול - מחד הן מעוררות תקוות כוזבות במשפחות החטופים הנמצאות ממילא במצוקה עמוקה, ומאידך הן פוגעות במהימנות המידע ובאמון הציבור. צה"ל הדגיש כי יש להישמע אך ורק להודעות הגורמים הרשמיים. למרות הכאב, ג'ולי קופרשטיין בחרה להתייחס לשמועה הכוזבת "כאל תרגיל מוכנות או כהכנה לנס", וביקשה מהציבור להתפלל עבור בנה - בר אברהם בן ג'וליה.

תגיות:
מצרים
/
קהיר
/
חטופים
/
דובר צה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף