אחרי ההדחה: זה מי שיעמוד בראש עיריית נצרת

שר הפנים משה ארבל מינה את יעקב אפרתי ליו”ר הוועדה הקרואה שתנהל את ענייני העירייה. אפרתי צפוי להתמודד עם משימה מורכבת במיוחד – חילוץ העיר מגירעון תקציבי של כ-200 מיליון שקלים

בתיה גלעדי צילום: ללא
עלי סלאם
עלי סלאם | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
2
גלריה

אפרתי צפוי להתמודד עם משימה מורכבת במיוחד – חילוץ העיר מגירעון תקציבי של כ-200 מיליון שקלים. הדחתו של סלאם נעשתה בעקבות מסקנות ועדת חקירה שהצביעה על כשל חמור בהתנהלות הכלכלית והניהולית של העירייה, ובצל מידע שהעבירה המשטרה לפיו גורמי פשיעה חדרו למערכות העירוניות.

יעקב אפרתי בישיבת מועצת נצרת
יעקב אפרתי בישיבת מועצת נצרת | צילום: ללא

אפרתי, דמות ותיקה בשירות הציבורי, שימש כגזבר עיריית ירושלים ב-1989, וכמנכ”ל העירייה בתקופת כהונתו של אהוד אולמרט כראש עיר. לאחר מכן כיהן כמנכ”ל משרד הפנים (1996–1999), מנכ”ל משרד התשתיות תחת השר אליהו סוויסה, ומנכ”ל מנהל מקרקעי ישראל בין השנים 2001–2008. בהמשך מונה ליו”ר דירקטוריון רכבת ישראל.

בשנת 2010 נעצר אפרתי במסגרת חקירת פרשת הולילנד, אך זוכה מחמת הספק ב-2014. בעקבות הפרשה השעה את עצמו ולאחר מכן פרש מתפקידו ברכבת. בהמשך נמנע ממינויו לדירקטור בפארק אריאל שרון, אך מונה בשנת 2019 לדירקטור בדואר ישראל. משרד הפנים אישר הבוקר כי המינוי אושר סופית, וכי אפרתי החל רשמית את כהונתו כבר אתמול.

תגיות:
ראשות עיריית נצרת
/
עלי סאלם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף