עוד הוסיף: "את המבצע הזה ילמדו באקדמיות צבאיות, הוצאנו לפועל פעולה צבאית במרחק 1,500 קילומטרים. חיסלנו את ראש המטכ"ל האיראני וארבעה ימים אחר כך חיסלנו גם את מחליפו. אנשים לא מבינים שההצלחה היא לא רק בתקיפת מתקני הגרעין, אלא גם בחיסול מדענים ודמויות מפתח שהחזיקו במידע קריטי".
סער, החבר ב"וועדת השבעה" שהורכבה מפורום שרים מצומצם שתכנן בחודשים האחרונים את המתקפה, אמר כי "ההצלחה נשענה על מכת הפתיחה, שנועדה לשבש את המערכת הצבאית על ידי חיסול הצמרת, ובסופו של דבר זה עבד - ועיכב את התגובה האיראנית נגד ישראל".
"מהזווית הבינלאומית, ישראל קיבלה לגיטימציה חסרת תקדים", הוא ממשיך. "בכירים באירופה נשמו לרווחה מתוצאות התקיפה, גם הם היו מודאגים מתוכנית הטילים האיראנים. בציבור הם היו זהירים יותר והכחישו כל מעורבות כדי להגן על עצמם, אבל אין לי ספק שהם מרוצים. אפילו הקנצלר הגרמני אמר שעשינו בשבילם את העבודה המלוכלכת".
"חיסול המשטר - לא בתוכנית"
מאז סיום המבצע באיראן, כך לפי הריאיון, הקבינט הביטחוני חלוק בדעותיו: האם לחדש את הלחימה העזה ברצועת עזה, במטרה להביס את חמאס, "כדי להבטיח את שחרורם של כל החטופים", או לחתור לעסקת חטופים מוגבלת במסגרתה ישתחררו עשרה חטופים חיים תמורת הפסקת אש של 60 יום.