לדבריו, יש לפתוח את תקציב המדינה ולבנות אותו מחדש. "צריך להעביר חוק שמגדיר שתקציב הביטחון יעמוד על שמונה אחוזים מהתוצר המקומי הגולמי, ושאסור לגעת בו. אסור שתקציב הביטחון יהפוך למשא ומתן קואליציוני", אמר. ליברמן הוסיף: "כשאני רואה את כל הוויכוח המטופש על תקציב הביטחון בין כל הגורמים, זה טירוף".
למעריב, אמר ליברמן בישיבת סיעת ישראל ביתנו: "איראן נחושה לנקום. זה מה שמניע אותם. זה לא איומים תיאורטים. מדינת ישראל חייבת להיערך לשלב הבא מול איראן, שיהיה יותר מורכב ויותר קשה", אמר. לדבריו, "תוכנית הגרעין האיראנית ספגה מכה קשה, אבל היא לא הושמדה וניתנת לשיקום – ובזה השלטון האיראני משקיע את כל המאמץ שלו".
במקביל, ליברמן התייחס בישיבה לנעשה ברצועת עזה. לדבריו, "חמאס היום חי, נושם ובועט רק בגלל הסיוע ההומניטרי שממשלת השבעה באוקטובר מזרימה לעזה. מעולם לא הייתה מדינה שבזמן מלחמה העבירה תרופות, דלקים ומזון לאויב". ליברמן ציין כי הוא מקבל פניות מחיילים שנמצאים בעזה ומאבטחים את המשאיות שמעבירות ציוד לרצועה. "מדובר בכאוס, אנרכיה ובלאגן גדול", אמר. "חמור מכך – הוראות הפתיחה באש מאפשרות להם רק ירי הרחקה, והם חשים בסכנת חיים".
בנוסף, לדבריו, "הממשלה שולחת חיילי מילואים להוריד בניינים ומבנים בידיים, אין באגרים ושופלים, ואומרים להם שאין תקציב לנגמ"שים מתקדמים – אבל יש מאות מיליוני שקלים לסיוע ההומניטרי על חשבון משלמי המסים הישראלים".
"מי מעלה בדעתו שבעלות הברית במלחמת העולם השנייה היו מעבירות לנאצים תרופות, מים, דלק ומזון?", תהה ליברמן. "זה קורה רק במדינת ישראל, כשהחטופים שלנו נמקים בשבי חמאס. השבוע הבנות של דוד קוניו יהיו בנות חמש. הוא ראה אותן בפעם האחרונה כשהיו בנות שלוש. זה נראה למישהו הגיוני?".
ליברמן קרא לממשלה להגיע להסכם להשבת כל החטופים. "אם הלחץ הצבאי מיצה את עצמו – מה אנחנו עושים שם?", אמר. לדבריו, "אחר כך צריך לנהל מדיניות זהה למה שעשינו בלבנון. מאז הפסקת האש הצבא חיסל 200 פעילי חיזבאללה. אנחנו נרדוף כל מחבל שהשתתף בטבח השבעה באוקטובר עד יומו האחרון".