מוקדם יותר הוסבר כי ברקע הפרישה של גפני, הדרג המקצועי בכנסת ניסה נואשות להביא להצבעה על בחירת יושב ראש חדש כבר אתמול בכדי שיהיה ניתן לקיים את ישיבות הוועדה - אך ללא הצלחה. אתמול היו בחירות לליכוד העולמי, וחברי הכנסת מהליכוד היו עסוקים בכך.
בליכוד מתנהלים קרבות בנוגע לחמש ועדות הכנסת שמראשותן התפטרו יושבי הראש ממפלגת יהדות התורה במסגרת פרישתה של יהדות התורה מהקואליציה ומהממשלה. כבר היום צפוי להיבחר יושב ראש חדש לוועדת הכספים, כאשר בין השמות המרכזיים כעת עולים חנוך מלביצקי ואליהו רביבו מהליכוד או משה סלומון מהציונות הדתית.
במקביל נערך קרב גם על רשות ועדת הפנים של הכנסת גורמים מרכזיים פורום המאבק להתיישבות בגליל והרחבות קהילתיות ונציגי אנשי המילואים למען ההתיישבות בגליל פנו אל ראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה כי ימנה לתפקיד את חבר הכנסת אריאל קלנר מהליכוד.