אחרי הספין של ש"ס: השר שהגיש את התפטרותו מסביר מה עמד מאחורי המהלך

השר מיכאל מלכיאלי (ש"ס) שוחח עם גאולה אבן וניסים משעל ברדיו 103FM, התייחס למשבר חוק הגיוס והבהיר בכעס: "הדרך והמעשים של אדלשטיין לא היו בתום לב"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מיכאל מלכיאלי
מיכאל מלכיאלי | צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
2
גלריה

לדבריו, "לא הפתענו אף אדם בדרישה להסדרת חוק גיוס, ומיום הקמת הממשלה הבהרנו שאנחנו רוצים להסדיר את מעמדם, ואני לא ציבור פורע חוק, דרשנו חוק. בא אדם אחד וקיבל החלטה לפרק את ממשלת הימין".

יולי אדלשטיין ואריה דרעי
יולי אדלשטיין ואריה דרעי | צילום: יעקב כהן, פלאש 90

הוא העיד כי שמע שיחת טלפון חריגה לפני כשנתיים. "כמה ימים לאחר 7 באוקטובר הייתי בבית של אריה דרעי. שמעתי אותו מדבר בטלפון. כשיש יותר מ-200 חטופים בעזה, מישהו הציע לו לעשות פוטש בתוך הקואליציה מתוך המחנה הלאומי. דרעי אמר שתפקידנו להחזיר את החטופים ולנצח את סינוואר, וניתק את הטלפון. אני לא עסוק בפוליטיקה. השבוע עמית סגל אומר שהיה ניסיון של יולי ואחרים לעשות דבר כזה. אני קישרתי בין הדברים, לא עשינו הסכם קואליציוני עם יולי, עשינו עם נתניהו. אמרנו לו שיש לו חובה להסדרת מעמדם", הבהיר מלכיאלי.

"יולי, בגלל גחמות ונקמנות אישית, מפר את כל הסטטוס קוו"

הוא הדגיש כי ש"ס לא מעוניינת בפטור גורף לכל החרדים. "מעולם לא דרשנו לפטור את הציבור החרדי מהצבא, דרשנו את הסדרת מעמדם של לומדי התורה. לא יכול להיות שבמדינת היהודים לומד תורה ייחשב עבריין. אני רוצה שמדינת ישראל כמדינת העם היהודי תכיר בכך שהתורה נמצאת כאן 3,300 שנה, היא שמרה ושומרת עלינו, היא כיפת הברזל. לצערנו הרב יולי, בגלל גחמות ונקמנות אישית, לקח חוק שמפר את כל הסטטוס קוו".

בהמשך קבע השר כי המעשים של אדלשטיין לא נעשו בתום לב. "זה ברור. היו אנשים שאמרו לנו שצוחקים עלינו. נתנו לזה צ'אנס, ואנחנו לא אנשים שדורשים פיטורין. אני גם לא מקל ראש בנתניהו, בסופו של דבר הוא הראש".

תגיות:
יולי אדלשטיין
/
גיוס חרדים
/
ש"ס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף