העתירה הוגשה באמצעות עורכי הדין אביגדור פלדמן ויובל יועז, לאחר שלדברי משמר הדמוקרטיה, היועצת סירבה להשיב לפניות חוזרות ונשנות בעניין. בעתירה נטען כי בשנה וחצי האחרונות חל שינוי במציאות, אך בפסקי הדין האחרונים בעניין נבצרות ראש הממשלה המשיך בג"ץ להסתמך על עמדה ישנה ולא מעודכנת שמסרה היועצת לפני כשנה וחצי, בנוגע לפיקוח השוטף על הסדר ניגוד העניינים של נתניהו.
בעתירה נטען כי מאז שנמסרה אותה עמדה, התרחשו מאורעות שיכולים להצדיק שינוי בעמדת היועצת, בהם פעולות שביצע נתניהו אשר לטענת היועצת נגועות בניגוד עניינים – דוגמת פיטורי ראש השב"כ, מינוי מחליף לראש השב"כ והליך פיטורי היועצת המשפטית לממשלה.
עוד טוען ארגון משמר הדמוקרטיה כי יש לבדוק מחדש אם הסדר ניגוד העניינים של נתניהו מיושם ומפוקח בפועל, והאם לאור מכלול פעולותיו ופעולות ממשלתו יש מקום להכריז עליו כנבצר ממילוי תפקידו.