"התסריט הנראה נכון להיום, הוא תיקו בין הגושים": מאחורי הסקר הדרמטי של "מעריב"

"ללא שיתוף של מפלגה ערבית, אף אחד לא יוכל להקים ממשלה": כך סבור ד"ר מנחם לזר, עורך סקרי המנדטים השבועיים של "מעריב". "לכן, בולט מאוד הסיפור הדרמטי של מפלגה חדשה"

משה כהן צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו, נפתלי בנט, גדי איזנקוט
בנימין נתניהו, נפתלי בנט, גדי איזנקוט | צילום: פלאש 90,רויטרס

"אנחנו רואים שמצד אחד, אין שחקן נוכחי במפה הפוליטית שמצליח להעביר קולות מצד לצד. לעומת זאת, יש בשני הגושים מפלגות שמצויות בסכנת אי מעבר של אחוז החסימה: מצד ימין – הציונות הדתית, ומהצד השני – בני גנץ שמדרדר לסף אחוז החסימה וגם גדי אייזנקוט, שבתנאים כאלה ואחרים, עלול למצוא את עצמו מתחת לאחוז החסימה", מסביר ד"ר לזר.

"בתרחיש כזה", הוא מוסיף, "מפלגת נושאים בנטל השירות הצבאי, מצליחה גם להביא קולות של אלו שאינם מוצאים כיום בית פוליטי וגם להעביר קולות מקואליציית נתניהו, שנראית לכאורה כמי שפועלת להנצחת המצב הקיים".

"המסקנה הכפולה חד משמעית: חלק גדול מהציבור רוצה משהו אחר ואסור לאבד קולות", מסכם ד"ר לזר את הניתוח לסקר. "מי שרוצה להרכיב את הממשלה הבאה, חייב לעשות הכל כדי לאחד כוחות ולמנוע פיצול במחנה שלו, פיצול שעלול לשלוח אותו לספסלי האופוזיציה. גם כדאי לו לשקול לצרף גורמים המזוהים על הדרישה להרחבת השורות ולשוויון בנטל בכל חלקי החברה הישראלית".

תגיות:
מעריב
/
סקר מנדטים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף