"יש תשובה אחת אפשרית - עסקה כוללת. כל מה שהוא לא זה - זה איוולת מוסרית, טעות אסטרטגית, זה מסכן לנו ממש את החטופים, אנחנו עושים סלקציה בתוך החטופים שהגיעו לקצה שלהם. למדנו כבר בעבר שהכול תלוי בלחץ שאנחנו מפעילים. חיזבאללה אמר שלא ינצור את האש עד שישראל תצא מעזה, ובסוף הוא נצר את האש. גם חמאס אמר 'אני לא מוכן לעסקה הזאת', ולפתע הוא מוכן, מה הסיבה? בזכות זה שגייסו את הבן שלי לצו 8 ועוד עשרות אלפי לוחמים. הלחץ הזה הביא כרגע להסכמה של חמאס לעסקה חלקית", טען.
לגבי הקריאות להתיישבות בעזה, טען סעדה: "אני לא חושב שאנחנו לקראת התיישבות, אני חושב שיהיה שם בסופו של יום שלטון בינלאומי כזה או אחר יחד עם האמירויות, יחד עם ארה"ב, שיאפשר לאזור הזה לשגשג, זה תהליך ארוך מאוד של שנים ארוכות, אבל כרגע מה שחשוב זה החטופים. אם לא נשחרר את כולם בעסקה אחת עכשיו, אנחנו גוזרים את דינם של יתר החטופים שיישארו".
שר האוצר? "הוא יודע שהמזון שהוא מחלק מגיע לחמאס"
על התבטאות שר האוצר סמוטריץ' לגבי הסיוע לעזה: "שר האוצר יודע שכל מה שהוא מחלק זה מגיע לחמאס. חמאס הריבון היום בעזה, לא מדינת ישראל לצערי. כל מה שאתה מעביר, אתה מעביר לחמאס שבסופו של יום אתה מחמש אותו".
"השופט טעה, אסור היה להרחיק את גוטליב מהדיון בבית המשפט"
בהמשך התייחס לתקרית שהייתה לח"כ טלי גוטליב בבית המשפט אתמול כשכינתה מאבטח ממשמר בתי המשפט - 'יודנראט' לאחר שהוציא אותה מהדיון. "כל אמירה מהסוג הזה היא לא ראויה וראוי להתנצל עליה. לא נכון לפגוע באף אדם ועל אחת כמה וכמה במאבטח שהוא גם לוחם ובאמת איש שמדינת ישראל צריכה להודות לו", אמר.
לדבריו, "אנחנו נרמלנו את השיח הזה, כל יום אני שומע את הדברים האלה בכנסת". עם זאת הדגיש: "צריך להבין לחבר כנסת יש חסינות. גם חבר כנסת שמבצע עבירה פלילית, אתה לא יכול לעצור אותו, אלא אם כן זאת עבירת פשע של שימוש בכוח או שלום הציבור או בגידה בשעת מעשה. לחבר כנסת יש חסינות ולטלי גוטליב יש חסינות. השופט טעה, הוא גם צריך לכבד את החוק כמו כולם. גם חבר כנסת שיבצע עבירה שהיא לא פשע, אסור לעצור אותו, למרות שבעיניי כל אזרח אחר היה נעצר, זה חוק החסינות".
לגבי סוגיית יונתן אוריך אמר: "לפני שנה הגשתי הצעת חוק שאומרת שקטאר היא מדינת אויב שמממנת ארגוני טרור ולכן אני מקדם חוק שמכריז עליה כמדינת אויב. השאלה היא האם אוריך קיבל כסף בעיניין המונדיאל? אסור בתכלית האיסור לקבל שום דבר מקטאר, היא מדינת אויב".