טראמפ ינכח במקום: הסכם ייחתם בין ישראל לסוריה - וזה התאריך | דיווח

לאחר השיחות הרבות שהתקיימו בין ישראל לסוריה בתיווך ארה"ב, נראה כי חתימה על הסכם בין שתי המדינות קרובה מתמיד | תאריך היעד כבר נקבע

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אחמד א-שרע, דונלד טראמפ, בנימין נתניהו
אחמד א-שרע, דונלד טראמפ, בנימין נתניהו | צילום: רויטרס,REUTERS/Khalil Ashawi,חיים גולדברג פלאש 90
3
גלריה
נכח בפגישה. השר לעניינים אסטרטגיים, רון דרמר
נכח בפגישה. השר לעניינים אסטרטגיים, רון דרמר | צילום: חיים גולדברג/פלאש 90

כמו כן, סוכנות הידיעות הערבית הסורית (סאנא) דיווחה כי אל-שיבאני נפגש עם משלחת ישראלית ביום שלישי, אך לא הזכירה נוכחותו של דרמר. עוד הוסיפו בדיווח כי הדיונים התמקדו ב"הפחתת הסלמה ואי התערבות בענייני הפנים של סוריה, הגעה להבנות התומכות ביציבות באזור, ומעקב אחר הפסקת האש במחוז א-סווידא" - כך לפי ציטוט הדיווח.

החל את הכל? מחאות דרוזים בסוריה
החל את הכל? מחאות דרוזים בסוריה | צילום: רשתות ערביות

בפגישה עסקו גם בחידוש ההסכם משנת 1974 בין ישראל לסוריה, בו גם הוחלט להקים אזור חיץ תחת פיקוח האו"ם ברמת הגולן. עוד צוין בדיווח כי לפני ימים ספורים, נשיא סוריה אחמד א-שרע אמר שאסור שהמאבק לאיחוד ארצו לאחר שנים של מלחמה יתנהל "בשפיכות דמים ובכוח צבאי", תוך שהוא דחה כל חלוקה והאשים את ישראל בהתערבות בדרום מדינתו.

במהלך דיאלוג ששודר בטלוויזיה הממלכתית במוצאי שבת ושבו נכחו בכירים ממחוז אידליב הסורי ושרים ופוליטיקאים סורים, אמר א-שרע: "הפלנו את המשטר בקרב לשחרור סוריה, ועדיין יש לנו קרב נוסף לפנינו לאיחוד סוריה, ואסור לנהל אותו בדם ובכוח צבאי". הוא הדגיש את הצורך למצוא מנגנון להבנה לאחר שנים של מלחמה מתישה.

"אני לא רואה שום סכנה בחלוקת סוריה", הסביר שרעא. "זה בלתי אפשרי". הוא המשיך, "ישנן מפלגות שמנסות לצבור כוח ממעצמה אזורית, בין אם ישראל או אחרת. זה קשה ביותר ובלתי ניתן לביצוע", בהתייחסו לדרישות של חלק מהדרוזים בסווידא להתערבות ישראלית.

תגיות:
ישראל
/
סוריה
/
גבול ישראל-סוריה
/
דונלד טראמפ
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף