המאבק מחריף: יום המחאה הארצי החל בחסימות; עינב צנגאוקר: "השלטון הפקיר אבל העם יחזיר"

משפחות החטופים יקיימו היום יום מחאה והזדהות ארצי תחת הכותרת "ישראל מתייצבת". יום המחאה, שיסתיים ב-20:00 בעצרת המרכזית בכיכר החטופים, החל בחסימות כבישים באיילון | הלו"ז המלא

מאיה כהן צילום: צילום עצמי
דגל ישראל ענק עם תמונות 50 החטופים והחטופה בכיכר החטופים | צילום: יאיר פלטי
יום השיבוש הארצי. קרדיט: מטה משפחות החטופים | צילום: מטה משפחות החטופים
משפחות החטופים ביום השיבוש. קרדיט: מאיה כהן | צילום: מאיה כהן

עוד אמרה צנגאוקר: "אם לנתניהו חשוב לסיים את המלחמה, שיציב עקרונות ישימים לסיומה אבל במקום זה הוא מציב מכשולים לצוות המו״מ, למתווכות וממשיך במסע סכול העסקאות. במשך 690 ימים הממשלה מנהלת מלחמה ללא מטרה ברורה - איך החטופים החיים והחללים יחזרו, מי ישלוט בעזה ביום שאחרי, כיצד משקמים את המדינה שלנו. היום זה ברור שנתניהו מפחד מדבר אחד וזהו לחץ ציבורי".

לסיום, אמרה: "הם ניסו להסית את נושא ההפקרה, הדליפו מסמכים מסווגים תוך פגיעה בביטחון המדינה, תקפו שורדי שבי ומשפחות חטופים - הכל בניסיון להשתיק. יש לנו עם נפלא אבל אין ממשלה, העם שלנו נלחם על האחים והאחות שנשארו בשבי, הוכחנו את זה בשבוע שעבר וגם היום נמשיך להילחם. אני קוראת לציבור: צאו איתנו לרחובות, רק בכוחנו נוכל להביא להסכם כולל וסיום המלחמה. השלטון הפקיר אבל העם יחזיר!״

משפחות החטופים בכיכר החטופים
משפחות החטופים בכיכר החטופים | צילום: אבשלום ששוני

במסגרת ההודעה שפרסם מטה המשפחות נכתב כי "רוב מוחלט של עם ישראל רוצה להחזיר את האהובים שלנו הביתה. טרפוד מכוון של הסכם להשבתם הוא בניגוד לרצון העם וערכיו הבסיסיים - ערבות הדדית ורעות. זה האתוס הישראלי - זאת החובה שלנו".

עוד אמרה: "אל מול האפשרות הזו רוה"מ בוחר להוביל למהלכים צבאיים ומתעדף את הכרעת חמאס דבר שעלול לסגור את החלון הזה לנצח. אסור לאפשר זאת. מה שאנחנו רואים עכשיו זה את הטרפוד בהתהוותו! אבל עם ישראל לא פראייר. אנחנו רואים הכל והעם איתנו! הכוח בידיים שלנו - הציבור. כשאנחנו יוצאים לרחובות ומרימים קול ברור וחזק, אי אפשר להתעלם מאיתנו. העם יכול להחזיר את החטופים הביתה. יש הצעה על השולחן".

משפחות החטופים בכיכר החטופים במסגרת יום המחאה הארצי
משפחות החטופים בכיכר החטופים במסגרת יום המחאה הארצי | צילום: אבשלום ששוני

"אנחנו דורשים מהמנהיגים שלנו לשבת אל שולחן המשא ומתן ולא לקום עד שיהיה הסכם שיבטיח מתי יחזור החטוף האחרון! מדובר בהחלטה אמיצה אחת שאפשר לקבל עוד היום. המאבק להחזרת החטופים הוא לא רק המאבק של משפחות החטופים. זהו המאבק של דמותה של החברה הישראלית כולה – על פדיון שבויים, על איסור הלנת המת, על ערבות הדדית, על כבוד האדם", הוסיפה חגית חן.

לסיום, אמרה: "ורק כשנשיב את החטופים החיים לשיקום ואת החטופים החללים לקבורה נדע שעמדנו במשימה המוסרית העליונה ונוכל להתחיל בשיקום. אני קוראת לכם אזרחי מדינת ישראל צאו איתנו לרחובות היום, בואו לכיכר החטופים בשמונה בערב. יחד. נראה למקבלי ההחלטות את רצון העם – שלא מוכן להקריב את החטופים. נצעק ביחד - את כולם - את כל ה 50 אנחנו רוצים בבית  -עכשיו".

"הכיצד הגענו למצב הזה?! זו לא המדינה שבנינו, זו לא המדינה אליה עלינו בגאווה. אנו נמצאים בעיצומו של עוד מבצע טרפוד יזום של הסכם להשבת חטופים. אובדן דרך שיזכר לדיראון עולם. ממשלה אשר מפקירה את אזרחיה בראש מורם וממוטטת את השלד הערכי הבסיסי של קדושת החיים וערבות הדדית. התקדמות התכנית לכיבוש עזה בעוד יש הסכם המונח על השולחן לחתימת ראש הממשלה היא תקיעת סכין בלב המשפחות והאומה כולה. הצטרפו גם היום למאבק של כולנו כי רק העם יחזיר אותם הביתה", הוסיף.

יום המחאה כולל לוח זמנים צפוף של אירועים אשר החל מ-06:29 בבוקר עם פריסת דגלי ענק מול שגרירות ארה"ב בתל אביב, לאחר מכן התקיימה הצהרה של משפחות החטופים ולאחר מכן צפויות פעולות מאבק בצמתים ברחבי הארץ עד השעה 10:00. כמו כן, מחר בשעה 08:00 בבוקר בצומת רוקח/נמיר בתל אביב תתקיים הפגנה של מחאת הנשים להחזרת החטופות והחטופים כחלק מאירועי יום המאבק הלאומי. בין האירועים הבולטים נמנים פעולת אמהות ועגלות בכיכר החטופים ב-10:00, שיירות ברחבי הארץ בין 18:00-15:00.

06:29 דגל ישראל עם תמונות החטופים והחטופה בכיכר החטופים
06:29 דגל ישראל עם תמונות החטופים והחטופה בכיכר החטופים | צילום: יאיר פלטי

בנוסף, תתקיים תערוכת ציורים של שורדי שבי בכיכר החטופים ב-16:00. בשעה 17:00 תתקיים פעילות מיוחדת בשם "מכניסים פתק לקבינט", במהלכה הציבור בכיכר החטופים יכתוב פתקים לרמטכ"ל ולראש הממשלה, ואחריהן משמרות מחאה ברחבי הארץ. התכנסות בתחנת סבידור מרכז תתקיים ב-18:30, וב-19:00 תחל צעדת ענק בהובלת משפחות החטופים לכיכר החטופים, שתסתיים ב-20:00 בעצרת המרכזית.

המשפחות הדגישו כי המאבק להחזרת החטופים הוא “לא רק המאבק של משפחות החטופים” אלא “המאבק של דמותה של החברה הישראלית כולה – על פדיון שבויים, על איסור הלנת המת, על ערבות הדדית, על כבוד האדם”. לדבריהן, “רק כשנשיב את החטופים החיים לשיקום ואת החטופים החללים לקבורה נדע שעמדנו במשימה המוסרית העליונה ונוכל להתחיל בשיקום”.

הקריאה לציבור הייתה ברורה וחד-משמעית: “צאו איתנו לרחובות היום, בואו לכיכר החטופים בשמונה בערב יחד נראה למקבלי ההחלטות את רצון העם – שלא מוכן להקריב את החטופים. נצעק ביחד - את כולם - את כל ה-50 אנחנו רוצים בבית - עכשיו”.

כחלק מיום המאבק, מטה ההייטק, המונה עשרות חברות הייטק וקרנות הון סיכון המובילות בישראל, יאפשר לעובדי החברות והקרנות החברות בו לצאת מוקדם יותר מהמשרדים ולהצטרף לפעילות. בין החברות שיאפשרו יציאה מוקדמת: מטא, וויקס, מאנדיי, פייבר, פלייטיקא, פיירבלוקס, יוניטי ועוד. ממטה ההייטק נמסר כי "בשבוע שעבר יצאו מאות אלפי ישראל לזעוק את זעקתם על החטופים והחטופה שאינם יכולים להשמיע את קולם. עם ישראל הראה לעולם כי הוא רוצה את כולם בבית".

המונים בעצרת המרכזית להשבת החטופים - ''יום העצירה''
המונים בעצרת המרכזית להשבת החטופים - ''יום העצירה'' | צילום: אבשלום ששוני

אחיו של נמרוד כהן קרא אתמול לציבור: "נמרוד היה שם ביום המחדל להציל את המדינה. מחר כולם מתייצבים ברחובות בשביל להציל את נמרוד. ברחובות, בצמתים ובכיכרות".

תגיות:
חטופים
/
מחאה
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף