בהמשך הדגיש חייק את החשיבות של הסכמי אברהם: "מדינה חייבת בריתות אזוריות ולא רק נשק וטכנולוגיה. הסכמי אברהם נתנו לנו את הבריתות הללו, נתנו לנו מעטפת ביטחונית שחשובה לא פחות מצבא ונשק".
באשר לחשיבות הקשר הקרוב ציין: "הסיפור של התקיפה בקטאר גרם לסולידריות מפרצית כלפי אחת המדינות שהותקפה, וזה מתרחב למדינות ערב נוספות. אני לא חושב שאפשר לצפות מהאמירתים לעמוד מהצד מבלי שאנחנו מעדכנים אותם בתוכניות שלנו. יש איתם שיחות, אבל לא מספיק".
בהמשך הזהיר מההשלכות של סיפוח יהודה ושומרון: "סיפוח יביא לפירוק של הסכמי אברהם. צריך להקשיב למה שאומרים האמירתים, הם אמרו את זה לבכירים ישראלים בממשלה. סיפוח לא יתרום לביטחון ישראל כמו הסכמי אברהם, הם חשובים יותר בכל המישורים. הממשלה לא צריכה לדבר אל הבייס, אלא על מה שטוב למדינה. בחלומות הכי שחורים שלי לא תיארתי שכך ייראו החגיגות לחמש שנים להסכמי אברהם".