"צרפת, אנגליה – טעיתם בחישוב: ההכרה במדינה פלסטינית חוצה קו אדום", אמר ח"כ אילוז. לדבריו, "התשובה חייבת להיות כפולה וברורה: החלת ריבונות מלאה על יהודה ושומרון – כדי להבהיר לעולם שהארץ שלנו ולהבהיר שטרור מביא תג מחיר ולא הישג דיפלומטי, וסגירה מיידית של הקונסוליות שמשרתות את האויב מירושלים – שהפכו לשגרירויות של מדינה מדומיינת ומפיצות תוכן אנטי-ישראלי".
כזכור, מוקדם יותר השבוע הכריז נשיא צרפת עמנואל מקרון מעל בימת עצרת האו"ם בניו יורק כי מדינתו מכירה במדינה פלסטינית. מקרון הדגיש כי "הכרה במדינה פלסטינית היא תבוסה לחמאס", והודיע שצרפת תפתח שגרירות ב"מדינת פלסטין" לאחר שכל החטופים ישוחררו.
במהלך שהותו במקום נפגש אילוז עם סגן ראש עיריית ירושלים אריה קינג ושוחח איתו על סוגיית סגירת הקונסוליה. אילוז אמר: "שנים ביקשו שנשמור על הסטטוס-קוו, אפילו כשעברתי חוק היסטורי שאסר פתיחת קונסוליות חדשות". הוא הוסיף: "ההכרה החד-צדדית שברה את הסטטוס-קוו – לכן אני דורש לסגור את הקונסוליות האלה עכשיו".