אירופה מתחילה בתפנית לטובת ישראל? הבשורה הגדולה של הבכירים

שני בכירים בכירים בקואליציה השמרנית של הקנצלר מרץ קראו לממשלת גרמניה לחדש את אישורי ייצוא הנשק לישראל, בעקבות הפסקת האש עם חמאס. "הסנקציות צריכות להתבטל – עכשיו", הצהירו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ניסוי טילים באחד הספינות החדשות של חיל הים
ניסוי טילים באחד הספינות החדשות של חיל הים | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה
קנצלר גרמניה פרידריך מרץ
קנצלר גרמניה פרידריך מרץ | צילום: רויטרס

בחודש אוגוסט, עת שהודיע על הסנקציות שמהוות מעין אמברגו נשק, אמר מרץ: "החלטנו להשעות את ייצוא הציוד הצבאי לישראל שיכול לשמש בעזה עד להודעה חדשה. אני קורא לממשלה הישראלית שלא לנקוט צעדים נוספים לכיוון סיפוח הגדה המערבית. אני עדיין חש דאגה עמוקה לגבי המשך סבלם של האזרחים בעזה. משא ומתן להפסקת אש ושחרור בני הערובה הם העדיפויות החשובות ביותר שלנו".

אימון שייטת ספינות הטילים וצוללות בים האדום
אימון שייטת ספינות הטילים וצוללות בים האדום | צילום: דובר צה''ל

היוזמות האירופיות לסנקציות על ישראל בחודשים האחרונים כוללות בין היתר השעיה חלקית של הסכם השותפות בין האיחוד לישראל, וכן סנקציות אישיות על בן גביר וסמוטריץ'. עם זאת, נציבות האיחוד רמזה השבוע כי צעדים אלה עוד עשויים להשתנות בהתאם להתפתחויות בשטח, והנושא צפוי לעלות לדיון בפגישת שרי החוץ של האיחוד ב-20 באוקטובר.

תגיות:
גרמניה
/
יחסי ישראל-גרמניה
/
אמברגו נשק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף