למרות צו ההרחקה מגלעד קריב: מרדכי דוד הגיע לכנסת - ואז החלה הדרמה | צפו

דיון בנושא היעדר אכיפה נגד מטרידי עיתונאים ומפגינים סדרתיים וסכנה ממשית לחיי אדם יתקיים היום בכנסת. זאת בעקבות דרישה של שליש מחברי הוועדה מהאופוזיציה

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
מירב בן ארי נגד מרדכי דוד בוועדה לביטחון לאומי | צילום: ערוץ הכנסת

לאחר שהורה שכול אמר לחברי הכנסת מהאופוזיציה במהלך הדיון "אנחנו נדאג שיזהו את הילדים שלכם במחנה שורה", חברי הכנסת מהאופוזיציה החליטו להחרים את הדיון ויצאו בזעם. "הדיון היה צריך להיפסק באותו רגע, איפה נשמע שמאיימים ברצח הילדים שלנו באמצע הפרלמנט הישראלי - מול המצלמות?". ההורה חזר בו מהדברים, והמשיך לדבר. גלעד קריב דרש ממשמר הכנסת להרחיק את מרדכי דוד בגלל צו ההרחקה.

חברי האופוזיציה מחרימים את הדיון בוועדה לביטחון לאומי
חברי האופוזיציה מחרימים את הדיון בוועדה לביטחון לאומי | צילום: אברהם בלוך

אפילו שחברי הכנסת מהאופוזיציה שדרשו את הדיון הזכירו את שמו של דוד שמונה פעמים במסגרת שבע הפסקאות של מכתבם המלא, לא ברור אם יתקיים דיון פרסונלי על אושיית הרשת מרדכי דוד או דיון עקרוני בלבד בשאלת הטרדת עיתונאים.

מרדכי דוד
מרדכי דוד | צילום: צילום מסך ערוץ 14

כאמור, לאור חוות דעתה של אפיק בדבר נוהג עבודת הכנסת בנוגע לרינת סבן, לכאורה גם במקרה הנוכחי יש "להימנע מדיון פרטני שאינו מקובל", כפי שנכתב בחוות דעתה של אפיק - גם כאשר הדיון הוא ביחס לפעולותיו של אושיית הרשת מרדכי דוד, ולא של קצינה המתעמתת עם בן גביר.

תגיות:
תקיפה
/
עיתונאית
/
דיון בכנסת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף