יריב לוין מתפוצץ על בג"ץ: "העתירות מונעות את גילוי האמת בשדה תימן"

שר המשפטים יריב לוין הגיש לבג"ץ את תגובתו לעתירות לדיון בשאלת סמכותו למינוי מפקח על חקירת הפצ"רית, ותקף את שופטי בג"ץ, מתח ביקורת חריפה - והזהיר: "אין לרשות השופטת לא חרב ולא ארנק"

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
יריב לוין
יריב לוין | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
3
גלריה

כבר בפתח דבריו, לוין תקף את שופטי בג"ץ ואת היועמ"שית שעתרה נגדו, על התנהלותם: "יש לשים את האמת הנגלית אל העין בעתירות אלה, גם אם יש אלו החושבים שניתן להסתירה. עתירות אלה עניינן אחד סיכול חקירת פרשת 'שדה תימן' ומניעת האפשרות להגיע באמצעותה לחקר האמת".

יפעת תומר־ירושלמי
יפעת תומר־ירושלמי | צילום: פול אורן בן חקון, פלאש 90

"כך, חוברים להם ראשי פרקליטות המדינה והייעוץ המשפטי לממשלה לעמותה החורטת על דגלה את 'משמר הדמוקרטיה הישראלית' ובהמשך יצטרפו להן לשכת עורכי הדין בישראל והתנועה 'לאיכות השלטון' על מנת למנוע מן הציבור את האמת".

"על מנת למנוע את האפשרות מגורם נטול פניות וישר דרך לפקח על חקירה, שכל אדם הגון מבין, ובית המשפט כך פסק פה אחד, כי פרקליטות המדינה והייעוץ המשפטי נגועים בדבר ולא יכולים לפקח על חקירה של פרשה בה הם מעורבים", כתב לוין.

לדבריו, "בטענת סרק בדבר מעורבות פוליטית בחקירה, עושות העותרות כל מאמץ, לעכב את החקירה, לשבשה, להמשיך ולשלוט במהלכיה, על מנת שבסופו של יום לא ניתן יהיה עוד להגיע לגילוי האמת. לא מעורבות פוליטית בחקירה מטרידה את העותרות אלא האפשרות, הקשה מבחינתן שחקירה זו תמוצה ותחשוף את שהיה".

גלי בהרב מיארה, יריב לוין
גלי בהרב מיארה, יריב לוין | צילום: פול אורן בן חקון, פלאש 90

לוין הוסיף: "העותרות מבקשות מבית משפט נכבד זה, להותיר את הפיקוח על החקירה בידי גורמים הנגועים בניגוד עניינים חריף ועתידים להידרש למתן מענה על שאלות הקשורות בפרשה. כפי שקבע בית המשפט עניינה של חקירה זו בנסיבות נדירות וחריגות ביותר שעולות כדי 'הכרח' להעביר את סמכויות הפיקוח של היועמ"שית לגורם אחר. הכרח זה, שאמור להיות ברור לכל אדם הגון המבקש להגיע לחקר האמת בפרשה, איננו נהיר לעותרות ואיננו עולה בקנה אחד עם הסעד אותו הן מבקשות".

תגיות:
יריב לוין
/
גלי בהרב-מיארה
/
שדה תימן
/
פצ"רית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף