השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב הבוקר בחריפות לדברים, וטען כי היועצת המשפטית פועלת נגד הממשלה הנבחרת ונוקטת, לדבריו, צעדים שמטרתם סיכול החלטותיה.
לדברי בן גביר, "גלי בהרב-מיארה היא עבריינית, ששיבשה הליכי חקירה בנושאים בהם קבע בג"ץ שהיא בניגוד עניינים. היא תופרת תיקים לנבחרי ציבור, חותרת באופן מופגן לביצוע הפיכה נגד ממשלה דמוקרטית נבחרת, לביטול חוקים, סיכול החלטות וטרפוד מינויים, וכעת השיא - ניסיון לפטר נבחרי ציבור. לא ארתע מלהמשיך לקיים את חובותיי כשר לתת גב ללוחמים ושוטרים - מה שמקומם אותה מאוד - ולא אנוח ולא אשקוט עד שמעשיה ייחקרו - ישראל לא תהיה מדינת מאפיה".
העימות בין היועצת המשפטית לממשלה לבין השר לביטחון לאומי מגיע בימים שבהם תלויים ועומדים בבג"ץ הליכים הנוגעים למעמדו ולסמכויותיו של השר כלפי המשטרה. ההחרפה הנוכחית עשויה להציב את ראש הממשלה בפני הכרעה משפטית ופוליטית מורכבת, ולהשליך על מערכת היחסים בין הדרג המדיני למערכת אכיפת החוק בעת הקרובה.