סביבת נתניהו: זעם עצום על ההדלפה, זה מה שהוא חושב באמת על טלי גוטליב

ברקע דבריה של חברת הכנסת טלי גוטליב, אשר עוררו סערה במפלגת הליכוד, עלו דיווחים לפיהם ראש הממשלה נתניהו זועם על התנהלותה של חברת הכנסת. בסביבת רה"מ מכחישים

אנה ברסקי צילום: פרטי
טלי גוטליב צועקת לעבר ח"כ וואליד טאהא "חלאס אמא שלך!" | צילום: צילום מסך מערוץ הכנסת
טלי גוטליב בבית המשפט העליון
טלי גוטליב בבית המשפט העליון | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

במקביל, גורמים בליכוד מציינים כי לקראת הבחירות הבאות גובר בתוך התנועה שיח פנימי רחב על הדימוי הציבורי של רשימת הליכוד ועל הצורך להציג רשימה איכותית ומחוזקת. לדבריהם, מדובר בדיון כללי הנוגע להרכב הרשימה הבאה  ולמסרים שהמפלגה מבקשת לשדר לציבור, ואינו ממוקד באישיות כזו או אחרת.

לדברי מקורבים לנתניהו, ראש הממשלה לא עסק ולא עוסק בקידום מהלכים אישיים מול גוטליב - ולא ניהל דיון שמטרתו "לטפל בה" או להחליש אותה. "הטענה שנתניהו חושב שהיא מזיקה – פשוט לא נכונה", אמר גורם בסביבתו. "זה לא משקף עמדה או התנהלות שלו". עוד אומרים בסביבה הקרובה לנתניהו כי עיקר הזעם בעקבות הפרסום נגע לעצם ההדלפה ולניסיון לייחס לנתניהו אמירות שלא נאמרו. "זה יוצר רעש מיותר ומציג תמונה מעוותת של המתרחש בליכוד", אמר אחד הגורמים. "במקרה הזה – אין לדברים כל בסיס".

תומכי הליכוד
תומכי הליכוד | צילום: אבשלום ששוני

גוטליב ליחס ראש הממשלה אליה ולמאבק שהיא מובילה: "ראש הממשלה אמר עליי שאני נהדרת ושחבל שאין עוד כמוני, בסדר? ראש הממשלה אוהב סביבו אנשים אמיצים וחכמים, שיודעים איזה מאבק לפנינו - מאבק בכוח הבלתי מרוסן של הפקידות השלטונית הבכירה ביותר וצמרת מערכת המשפט".

טלי גוטליב ובנימין נתניהו
טלי גוטליב ובנימין נתניהו | צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט
תוצאות סקר פנימי לרשימת הליכוד
תוצאות סקר פנימי לרשימת הליכוד | צילום: צילום מסך
תגיות:
בנימין נתניהו
/
הליכוד
/
בחירות
/
טלי גוטליב
/
פריימריז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף