בהודעה, שנוסחה בלשון חריפה וחריגה, נטען כי השר סער השמיע במהלך שהותו במדינה "הצהרות מתערבות, פרובוקטיביות ושקריות לחלוטין". השגרירות הדגישה כי היא מבקשת ליידע את הציבור במספר נקודות עיקריות.
לטענת האיראנים, לנציג של "משטר שהוקם על בסיס טרור, כיבוש ורצח עם קולוניאלי של העם הפלסטיני" - משטר שמהותו, לדבריהם, "קשורה קשר הדוק לכיבוש, טרור מדינתי ואפרטהייד", ושבעל "היסטוריה פלילית רצופה בפשעים מאורגנים נגד האנושות ורצח עם, ובמיוחד רצח המוני של נשים וילדים" - אין כל זכות חוקית או מוסרית לדבר על זכויות אדם או על ענייניהן הפנימיים של מדינות אחרות.
שגרירות איראן הביעה "צער" על כך שבבאקו נוצרו, לדבריה, תנאים המאפשרים לנציג של "משטר בלתי חוקי ופושע" לטייח את פשעיו ולהשמיע "טענות חסרות בסיס ודעות אבסורדיות" נגד הרפובליקה האסלאמית של איראן.
המסמך עצמו סיפק הצצה לעומק הקשרים האסטרטגיים בין ישראל לאזרבייג'ן, אשר הוגדרה אחת השותפות החשובות של ישראל במזרח התיכון. מדובר במדינה מוסלמית שיעית ששומרת על יחסים חמים עם ישראל במשך שנים, תוך חיזוק שיתוף הפעולה בתחומי הכלכלה, האנרגיה והדיפלומטיה. שר החוץ גדעון סער הדגיש כי השותפות הזו, המבוססת על אינטרסים הדדיים ושיח פתוח, צפויה להמשיך ולהעמיק, ואף לשמש דוגמה למדינות מוסלמיות נוספות.