ברוב של 62 ובהיקף של 660 מיליארד ש"ח: תקציב המדינה עבר בכנסת

תקציב המדינה לשנת 2026 אושר בקריאה ראשונה ברוב של 62 ח"כים ובהיקף של כ-660 מיליארד ש"ח | סמוטריץ': "זהו תקציב של אחריות לאומית ושל מאבק נחוש ביוקר המחיה"

אנה ברסקי צילום: פרטי
בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ' | צילום: חיים גולדברג פלאש 90
4
גלריה

מדוברות משרד האוצר נמסר: מליאת הכנסת אישרה הלילה בקריאה ראשונה את תקציב המדינה ואת התכנית הכלכלית לשנת 2026. התקציב עובר כעת להמשך דיונים בוועדות הכנסת השונות, לקראת השלמת הליך החקיקה. התקציב יעמוד על כ-660 מיליארד ש"ח, ותקרת הגירעון לשנת 2026 נקבעה בשיעור של 3.9% מהתוצר.

התקציב נועד להחזיר את הכלכלה הישראלית למסלול של צמיחה ואחריות תקציבית, לאחר שנתיים של תקציבי מלחמה שבהן הכלכלה הישראלית תמכה במאמץ הביטחוני הלאומי. במסגרת התכנית הכלכלית נקבעה הפחתה במס הכנסה בדרך של ריווח מדרגות המס, לצד צעדים להקלה על יוקר המחיה וחיזוק התחרות במשק.

תקציב משרד הביטחון מתכנס למסגרות סבירות ויעמוד על כ-112 מיליארד ש"ח, במטרה להבטיח את ביטחון אזרחי מדינת ישראל ואת יכולתו של צה"ל להתמודד עם האיומים הביטחוניים.

עוד כוללת התכנית את הרפורמה בענף החלב תוך חיזוק הייצור המקומי והחקלאות הישראלית, שנועדה להתמודד עם ריכוזיות ומונופולים בשוק ולהביא להוזלת מחירי החלב והגבינות לציבור.

בנוסף, התקציב מקצה תוספת משאבים משמעותית לשורת תחומים בעלי חשיבות לאומית, ובהם הקצאה של למעלה מ־3 מיליארד ש"ח לתכנית לקידום הבינה המלאכותית במשק והטמעתה במשרדי הממשלה, לצד הרחבת ההשקעה בתשתיות והאצת הצמיחה הכלכלית.

ח''כ יצחק גולדקנופף
ח''כ יצחק גולדקנופף | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

בין הרפורמות הנכללות במסגרת התכנית הכלכלית: קידום תשתיות לאומיות, יצירת תחרות בשירותי הבנקאות, מס על הבנקים וצעדים נוספים להפחתת יוקר המחיה של אזרחי ישראל.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ מסר: "זהו תקציב של אחריות לאומית ושל מאבק נחוש ביוקר המחיה – עם רפורמת החלב, פתיחת הבנקאות לתחרות, הורדת מס הכנסה למעמד הביניים והשקעות משמעותיות בהייטק, ב-AI, בחינוך, בתשתיות, בבריאות וברווחה. התקציב מתרגם עוצמה כלכלית להקלה אמיתית בחיי היום-יום של אזרחי ישראל".

"זהו גם תקציב של ביטחון בחזית ובעורף באמצעות חיזוק הלוחמים, המילואימניקים והעורף האזרחי. תודה לראש הממשלה בנימין נתניהו, ליו״ר הקואליציה אופיר כץ ולכל שותפיי בקואליציה על ההובלה והאחריות. ממשיכים כעת לוועדות ולקריאה שנייה ושלישית עד ליישום מלא בשטח".

רשות המיסים, משרד האוצר
רשות המיסים, משרד האוצר | צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

"הטמענו בתקציב מענה לאתגרי הביטחון, לצד התחלה בתהליך הדרגתי של הקלה בנטל המס, וקידום מהלכים של חדשנות וטכנולוגיה מתקדמת. אנו מניעים תהליכים שיחזקו את כלכלת ישראל לשנים קדימה, וממשיכים במאבק נחוש בהון השחור ובהיערכות להזדמנויות כלכליות אזוריות משמעותיות".

התמיכה וההתנגדות

ח''כ משה גפני בהתייעצות במעונו של הגר''ד לנדו שליט''א בעניינים העומדים על הפרק
ח''כ משה גפני בהתייעצות במעונו של הגר''ד לנדו שליט''א בעניינים העומדים על הפרק | צילום: ללא קרדיט

ההכרעה בדגל התורה ובש"ס מגיעה לאחר יומיים של מתיחות פומבית בתוך הקואליציה, שבמהלכם איימו המפלגות החרדיות שלא לתמוך בתקציב כל עוד לא תירשם התקדמות ממשית בחקיקת חוק הגיוס, בדגש על התיקונים שדורש להכניס לנוסח הסופי של החוק היעוץ המשפטי של וועדת חוץ וביטחון.

עם זאת, כאמור, גורמים בקואליציה ובמערכת הפוליטית העריכו כבר בתחילת השבוע כי בשלב הקריאה הראשונה החרדים לא יבחרו להפיל את התקציב - הערכה שמתממשת כעת.

תגיות:
תקציב המדינה
/
משרד האוצר
/
משה גפני
/
בצלאל סמוטריץ'
/
מאיר פרוש
/
יעקב טסלר
/
יצחק גולדקנופף
/
הרב לנדו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף