בצלאל סמוטריץ' מאיים על הרפתנים: "באופן חד צדדי"

נתניהו מתערב אישית ברפורמת החלב, מעביר את המהלך לוועדה של אוהד טל ומנסה לגשר על הקרע בליכוד; שר האוצר שלח מסר תקיף לעבר הרפתנים

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ' | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

במידה והרפורמה לא תוצמד לחוק ההסדרים וגורלה לא ייקשר בגורל התקציב ושרידותה של הקואליציה היא אינה צפויה לעבור. עם זאת, בליכוד יש קולות שקוראים להתנגד לרפורמת החלב בכל מחיר - דבר שנתניהו מנסה לבלום.

בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ'
בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ' | צילום: רויטרס

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שלח הערב מסר ברור לכיוון הרפתנים: "אני אומר בצורה חד משמעית - אם אתם תפסיקו לייצר חלב אני אסיר את כל המכסים באופן חד צדדי ואפתח את השוק לתחרות. זו סמכותי כשר אוצר. אני מחוייב לכך שלאזרחי ישראל יהיו גבינה וחלב וגם שיהיו מחירים זולים".

עוד הוסיף: "רפורמת החלב שומרת על הייצור המקומי ועל החקלאות, פותחת את השוק לתחרות, מורידה מחירים ונלחמת במונופולים.

בשוק יש שלוש מחלבות - תנובה, טרה ושטראוס ששולטות ב 85% מהשוק ומפקיעות מחירים. המחירים במדינת ישראל הם כפולים בלא מעט מוצרים ביחס למדינות ה-OECD. הקרטלים מסיתים את החקלאים ומאיימים על אזרחי ישראל להפסיק לייצר חלב ממחר. נגמרו הימים בהם לוקחים את אזרחי ישראל כבני ערובה".

נתניהו מנסה להעביר תקציב ולא ללכת לבחירות. לדבריו, במידה והרפורמה של סמוטריץ' לא תעבור, הוא יהיה מסוגל לפרק את הממשלה על כך. מהצד השני, חברי הכנסת של הליכוד מפחדים כי תמיכה ברפורמה תפגע בהם בפריימריז.

על פי הודעת הליכוד, "ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את יו״ר הקואליציה ואת חברי ועדת הכנסת להצביע מחר בעד העברת רפורמת משק החלב לוועדה למיזמים ציבוריים. כמו כן, הנחה ראש הממשלה לפעול לפשרה בהמשך הליך החקיקה שתשמור על החקלאות והייצור המקומי לצד פתיחת השוק לתחרות והוזלת מחירים".

תגיות:
חלב
/
יוקר המחיה
/
מוצרי בסיס
/
רפורמה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף