"ספינת האם של הטרור טובעת": לינדזי גרהאם חושף ברית אזורית חדשה

הסנאטור הרפובליקני לינדזי גרהאם אמר לעיתונאים כי הוא חושב שבימים הקרובים תהיה קואליציה של ארה"ב ומדינות ערב שיפעלו יחד במטרה לחסל את האיום האיראני: "סיום הסכסוך הערבי-ישראלי - הכרה של סעודיה בישראל"

אלי לאון צילום: פרטי
הצהרת לינדזי גרהאם | צילום: clash report

גרהאם התמקד רבות באיום שהציב המשטר כלפי ישראל, וכינה את האייתוללה "נאצי דתי שרצה נשק גרעיני לא תחנת כוח כדי להוציא לפועל את האג'נדה הדתית שלו". הסנאטור הדגיש את הסכנה הקיומית: "אם לאייתוללה היה נשק גרעיני, אני יודע שהוא היה משתמש בו אם היה יכול כדי להשמיד את ישראל, כי באמונה שלהם הם חייבים להרוג את כל היהודים". הוא הבהיר שהמטרה כעת היא שלא יתאפשר יותר לאנשים בשלטון האיראני "לממן טרור דרך חמאס, חיזבאללה והחות'ים". לחיילים האמריקאים המשרתים במזרח התיכון מסר: "אתם חומה עבור המדינה שלנו. הם צריכים לעבור דרככם כדי להגיע אלינו".

יצטרפו למערכה? שר החוץ של סעודיה בביקור במצרים
יצטרפו למערכה? שר החוץ של סעודיה בביקור במצרים | צילום: רויטרס

בהמשך, בהצהרה משותפת על תקיפות הטילים והרחפנים של איראן באזור, הצהירו ארצות הברית, בחריין, ירדן, כווית, קטאר, ממלכת ערב הסעודית ואיחוד האמירויות הערביות מגנות בחריפות את תקיפות הטילים והרחפנים חסרות ההבחנה והפזיזות של הרפובליקה האסלאמית של איראן נגד שטחים ריבוניים ברחבי האזור, כולל בחריין, עיראק - כולל אזור כורדיסטן העיראקית - ירדן, כווית, עומאן, קטאר, ממלכת ערב הסעודית ואיחוד האמירויות הערביות, נגד התקיפות האיראניות.

"תקיפות בלתי מוצדקות אלה כוונו לשטח ריבוני, סיכנו אוכלוסיות אזרחיות ופגעו בתשתיות אזרחיות", מסרו המדינות. "פעולות הרפובליקה האסלאמית מייצגות הסלמה מסוכנת המפרה את ריבונותן של מדינות מרובות ומאיימת על היציבות האזורית. פגיעה באזרחים ובמדינות שאינן מעורבות במעשי איבה היא התנהגות פזיזה ומערערת יציבות. אנו עומדים מאוחדים בהגנה על אזרחינו, ריבונותנו ושטחנו, ומאשרים מחדש את זכותנו להגנה עצמית לנוכח תקיפות אלה. אנו נותרים מחויבים לביטחון האזורי ומשבחים את שיתוף הפעולה היעיל בהגנה אווירית וטילים שמנע אובדן חיים והרס גדולים בהרבה", הוסיפו.

תגיות:
לינדזי גרהאם
/
ארה"ב
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף