בריאיון טלפוני קצר שהעניק היום (רביעי) לערוץ 12, אמר טראמפ כי המלחמה עם איראן תסתיים "בקרוב", אך נמנע מלקבוע לוח זמנים ברור. "כמעט לא נשאר שום דבר לתקוף באיראן. קצת פה ושם. בכל רגע שאני ארצה שזה ייגמר - זה ייגמר", אמר. אלא שמאחורי המסר הפומבי הזה, בישראל לא מזהים בשלב הזה החלטה אופרטיבית על סיום מיידי, וגם לא שינוי רשמי בתוכניות.
לפי בכירים ישראלים ואמריקנים, בשיחות העבודה לא הוצגה עד כה הנחיה קונקרטית בנוגע למועד משוער לסיום הלחימה. המשמעות היא שבניגוד לטון החד של טראמפ, הדרגים המדיניים והמקצועיים עדיין פועלים בתוך מציאות פתוחה, שבה קצב ההתקדמות, היקף ההישגים והערכת הנזק שנגרם לאיראן הם שיקבעו את המשך הדרך.
גם מבחינת לוח הזמנים, נתניהו הציג לראשי הרשויות תמונה שאינה מדברת על סיום מיידי. השאיפה, לפי הדברים, היא להגיע למצב הזה לפני פסח, או לפחות עד אז לשלול מאיראן את רוב יכולות השיגור שלה. לצד היעד המבצעי, נתניהו תיאר גם יעד רחב יותר: יצירת תנאים שיאפשרו לעם האיראני להשתחרר מ"עול העריצות".