צביקי טסלר: המהלך שאמור להפחית את מספר האזעקות

מסביר פיקוד העורף, תא"ל (מיל') צביקי טסלר, מבשר בשיחה ברדיו 103FM על שינויים שיוצאים בקרוב לדרך כחלק ממהלך של צה"ל לגבי אזורי ההתרעות. וגם - מה צפוי לקראת פתיחה חלקית של הלימודים

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
צביקי טסלר
צביקי טסלר | צילום: קשת 12

התרעה סלקטיבית ממוקדת ומדויקת

ראשית הסביר טסלר, שהפך בציבור הישראלי לפנים מוכרות כמסביר פיקוד העורף באולפני החדשות, כי, "לאורך כל המערכה אנחנו עושים מאמץ מאוד גדול לתת התרעה כמה שיותר סלקטיבית, ממוקדת ומדויקת לציבור. זהו מנגנון מתוחכם ומאוד מדויק ביחס למה שיש בעולם".

באשר לאזעקות שניתנות מחשש לשברי יירוט אמר: "אנחנו נותנים את ההתרעה גם אל מול שברי היירוט בהתאם למה שהמערכות שלנו יודעות לכוון. יש בישראל למעלה מ-1,800 אזורי התרעה ואנחנו מנסים למקד ככל הניתן. לפעמים הפריסה של ההתרעות רחבה".

"שגרת חירום בלי להתפשר על רמת ההתגוננות"

פיקוד העורף פרסם כי החל ממחר (שני 16.3) מערכת החינוך תשוב לפעילות באזורים שספגו פחות ירי טילים. על כך אמר טסלר: "ההחלטות שלנו מתקבלות על פי הערכת מצב, ומציבות בראש ובראשונה את חיי האזרחים", אמר והוסיף: "בצד ערך שמירת החיים אנחנו מנסים לאפשר את קיומה של שגרת חירום בלי להתפשר על רמת ההתגוננות הנדרשת. אנחנו נשענים על איזון בין צרכי הביטחון לבין המשך התפקוד של המשק והחברה".

עוד הוסיף ואמר כי הוא מודע לקושי הגדול שחשים הורים במצב הנוכחי: "אין לימודים וחלק מהמשק פתוח, וזה נושא קשה מאוד להורים. המציאות הביטחונית שלנו אומרת שהחל ממחר בשש בבוקר תיכנס לתוקף מדיניות התגוננות שמחלקת את הארץ באופן דיפרנציאלי".

תגיות:
החזרה ללימודים
/
אזעקות
/
מלחמה
/
צביקי טסלר
/
הנחיות פיקוד העורף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף