חשיפה חדשה מגלה: ייתכן שהמלחמה באיראן פרצה בעקבות אי הבנה

בניגוד לדיווחים לפני המלחמה על כך שהמשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן התפוצץ, תחקיר חדש מצביע על כך שהייתה התקדמות משמעותית בין הצדדים, כך שהמלחמה תפסה את האיראנים בהפתעה

אלי לאון צילום: פרטי
בדר אל-בוסעידי, סטיב וויטקוף, ג'ארד קושנר, 26.2.26
בדר אל-בוסעידי, סטיב וויטקוף, ג'ארד קושנר, 26.2.26 | צילום: רויטרס
3
גלריה

שלושה שבועות לתוך המערכה הצבאית המשותפת והעצימה של ישראל וארצות הברית נגד איראן, ושאלות יסוד באשר לתזמון, למטרות ולנחיצות העימות המדמם נותרות פתוחות.

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס
עבאס עראקצ'י
עבאס עראקצ'י | צילום: רויטרס

על פי הנטען, למרות הכל, סבב השיחות המכריע ב-26 בפברואר הניב התקדמות ממשית. גם לאחר עימות קולני סביב דרישת ארה"ב להקפיא את ההעשרה לעשור שלם, הצדדים הגיעו להסכמה משמעותית על ששת עקרונות הליבה של ההסכם. האווירה בסיום הייתה כה נינוחה, עד שהאמריקנים התלוצצו והתגאו בנעלי העור החדשות שטראמפ רכש עבורם במבצע.

שר החוץ העומאני כבר ניסח ציוץ המכריז על "התקדמות משמעותית", וגורמים בריטיים אישרו לעיתון ה"גרדיאן" כי ההצעה האיראנית היוותה בסיס מצוין להמשך. המתווכים הערבים אף קיבלו הבטחה מפורשת מוויטקוף שאין כל כוונה לצאת למתקפה.

תגיות:
עבאס עראקצ'י
/
הגרעין האיראני
/
דונלד טראמפ
/
ג'ארד קושנר
/
סטיב ויטקוף
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף