מצה"ל נמסר שחיל האוויר בהכוונה מדויקת של אמ"ן תקף את מפעל המים הכבדים באראכ. "מים כבדים הם חומר ייחודי המשמש להפעלה של כורים גרעיניים כדוגמת הכור הלא פעיל באראכ, שתוכנן במקור להיות בעל יכולת ייצור פלוטוניום ברמה צבאית. חומרים אלו משמשים גם כחומר להפקת מקור ניוטרונים עבור נשק גרעיני. נוסף על כך, המפעל היווה נכס כלכלי משמעותי למשטר הטרור ושימש כמקור הכנסה של הארגון האיראני לאנרגיה אטומית. פעילותו הניבה למשטר עשרות מיליוני דולרים בכל שנה", נמסר.
עוד נמסר: "על אף התחייבויות בינלאומיות מפורשות, ובראשן הסכם הגרעין, משטר הטרור האיראני נמנע באופן שיטתי מהסבת הכור כך שלא יאפשר ייצור פלוטוניום ברמה צבאית ואף הורה במכוון שלא להשלים את ההסבה. המפעל הותקף במהלך מבצע 'עם כלביא', ולאחריו זוהו ניסיונות שיקום חוזרים ונשנים של משטר הטרור האיראני באתר. על כן, צה"ל תקף כעת את המתקן פעם נוספת".
בכיר במחוז אספהאן אמר שאדם נהרג ו-2 נפצעו במתקפה. על פי סוכנות פארס האיראנית, התקיפה האמריקאית-ישראלית במפעל פלדה באספהאן פגעה בתחנת חשמל וקו ייצור פלדה. בכיר נוסף אמר שהתקיפה באראכ, שבוצעה בשני שלבים, כיוונה למתחם המים הכבדים במפעל. מבכיר נמסר שאין דליפה רדיואקטיבית במקום.
צה"ל ממשיך בתקיפות המתמקדות בתשתיות תעשייה ביטחונית ברחבי המדינה. לפי גורמים צבאיים, הותקפו עשרות אתרים, ובהם מפעלי ייצור, אתרי שיגור ומתקנים של חיל האוויר והים. בין היתר, הותקף אתר ביאזד וכן בסיס ששימש את הצבא האיראני לייצור סוללות ואמצעי לחימה. בצה"ל מעריכים כי כ-15% מסד"כ הייצור הרלוונטי נפגע, וכי קיימת פגיעה ממשית ביכולת הייצור.
עוד נמסר כי הותקפו גם מתקנים המשמשים למחקר ופיתוח, בהם אוניברסיטה ששימשה לפיתוח אמצעי לחימה, כולל תחומים כימיים ותשתיות תת-קרקעיות. גורמים צבאיים מציינים כי המאמץ מתמקד לא רק בפגיעה טקטית אלא גם בשיבוש עמוק של רכיבי התעשייה הביטחונית האיראנית.
בצה"ל מציינים כי קצב השיגורים מאיראן ירד בימים האחרונים: ממאות פריטים ביממה לכ-100, ובהמשך לעשרות בודדות ואף פחות. עם זאת, מדגישים כי נעשים ניסיונות לריכוז מאמץ, וכי מערכות ההגנה ממשיכות לפעול ליירוט האיומים.
בחיל האוויר מעריכים כי יידרשו עוד כמה ימים כדי להשלים את היקף הפגיעה האנושה במערכי הייצור והפיתוח של תעשיות הנשק. "המטרה להביא למצב שבו האיראנים יתקשו להשתקם ביום שאחרי. זה ידרוש מהם משאבים כדי להתחיל ולבנות מחדש את מערכי הפיתוח והייצור של כלל התעשיות הביטחוניות", אומר גורם צבאי.