"זה אירוע משמעותי אבל אנשים חיים את יומם, וההתנהלות היומיומית היא יחסית סבירה. אין אינטרנט באיראן, אבל נראה שהחיים בה סבירים יחסית לכוח שמופעל מולם", אמר.
באשר לפקיעת האולטימטום האמריקאי מחר, המומחה לאיראן מאמין כי אנחנו בפתחו של אירוע משמעותי. "הסבירות שטראמפ ידחה את האולטימטום נראית פחותה יותר, והיה ברור שהאיראנים לא יסכימו לדרישות האמריקאיות בכל מה שקשור למצר הורמוז", אמר. "בהינתן שתהיה הרחבה של המערכה, זאת תהיה פגיעה קשה בכלכלה האיראנית, אבל הם יגבו את המחיר בפגיעה באתרי אנרגיה במזרח התיכון בדגש על המפרץ".
אם כך, מדוע איראן לא חותרת לסיום המערכה? "שאלנו את אותו הדבר לפני המלחמה: הם הבינו שהאמריקאים והישראלים הולכים ליפול עליהם, אבל האופציה האחרת גרועה יותר", השיב סיטרינוביץ. "הם מעריכים שלמרות הפגיעות הקשות הם יגבו את המחיר ממצר הורמוז".
"הקולות היותר מתונים באיראן טוענים שעכשיו צריך להגיע להסכם, אבל ההנהגה האיראנית הנוכחית לא חושבת ככה. הם עם הראש בקיר אבל לתפיסתם אין אופציה אחרת. זו אחת הבעיות לצאת למלחמה נגד מדינה שסבל מגדיר אותה ואת קיומה", הוסיף. "שיקולי רווח והפסד פועלים עליהם אחרת ממה שאנחנו רגילים. אני די סקפטי שהם ישנו את משנתם, ולכן אני חושב שאם טראמפ יממש את איומיו ניכנס למלחמת תשתית שתהיה לה השפעה על כולנו".
לדבריו, "איראן התכוננה למערכה הזאת עשורים, והם למדו לא מעט מ'עם כלביא' לגבי הצורך שלהם להטמין את המשגרים ולהרחיק אותם - הם ביזרו את הוראות הירי ולכן הם מצליחים לשמר את הארסנל שלהם ואת קצב הירי - כנראה ונצטרך להתמודד עם זה עד לסוף המלחמה. זה לא שאין פגיעה במערך הזה, אבל צריך לקחת בחשבון שקצב הירי יימשך, וגם לאחר סיום המלחמה יהיו להם יכולות לפגוע בישראל".