הווטו של השב"כ: המהלך הדרמטי שהרחיק את יונתן אוריך מלשכת רה"מ | מתי טוכפלד

אוריך חזר לתפקוד מלא, אך השב"כ הציב חומה: בשל נהלים חדשים, יועצו של נתניהו מורחק מה"אקווריום" ופועל ממצודת זאב. כשנתניהו רוצה להתייעץ איתו – הוא נאלץ לצאת אליו אל מחוץ ללשכה

מתי טוכפלד צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
יונתן אוריך ובנימין נתניהו בכניסה למשרד רה"מ | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

אבל הקרבה בין אוריך לנתניהו, מבחינה פיזית, לא חזרה להיות כפי שהייתה, וכנראה גם לא תחזור. על אוריך, כמו גם על יועצים אחרים שלא מועסקים ישירות דרך לשכת ראש הממשלה ולא עברו סיווג ביטחוני, הוטלו הרחקות מנהלתיות על ידי גורמי הביטחון במשרד ראש הממשלה והשב"כ. זאת על רקע חידוד נהלים והנחיות חדשות שנבעו מהחקירות האחרונות בלשכה, חלקן בעלות אופי ביטחוני. בשל ההנחיות החדשות, מקום העבודה העיקרי של אוריך בימים האחרונים הוא בבית הליכוד, מצודת זאב בתל אביב, ולא בלשכת ראש הממשלה בירושלים.

אוריך נשאר מחוץ לאקווריום. משרד ראש הממשלה בירושלים
אוריך נשאר מחוץ לאקווריום. משרד ראש הממשלה בירושלים | צילום: חיים גולדברג

התקשורת עם נתניהו היא לרוב באמצעות שיחות טלפון. בפעמים היחידות שבהן הוא מגיע ללשכה במשרד ראש הממשלה, אוריך לא מורשה להיכנס לאקווריום, המתחם הפנימי של ראש הממשלה וצוותו הקרוב, המופרד באמצעות זכוכית משוריינת, ומכאן גם שמו. בכל פעם שנתניהו מעוניין לשוחח עימו ישירות, הוא נאלץ לצאת אליו מחוץ לאקווריום. מדובר בשינוי גדול מבחינת אוריך, שהיה רגיל, לפני המגבלות עליו, לשהות באקווריום ובחדר הפנימי בלשכת ראש הממשלה שעות ארוכות מדי יום דרך קבע.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
לשכת ראש הממשלה
/
יונתן אוריך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף