הצ'אט הוא לא רק חבר: ברקע ההשקעות בבינה מלאכותית - צוקרברג מפטר אלפי עובדים

כ-8,000 עובדים של מטא יפוטרו בחודש הבא ברקע הפניית משאבים להשקעות עתק בתשתיות ובפיתוח AI. החברה גם תסגור כ-6,000 משרות פתוחות

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
מארק צוקרברג
מארק צוקרברג | צילום: רויטרס
2
גלריה

לדברי סמנכ"לית משאבי האנוש של החברה, מדובר בצעד שנועד לייעל את פעילות החברה ולאפשר המשך השקעות בתחומים אסטרטגיים. במקביל, מטא ממשיכה להגדיל משמעותית את ההשקעה בבינה מלאכותית: הוצאות ההון שלה עמדו על 72.2 מיליארד דולר בשנת 2025, וצפויות להגיע ללפחות 115 מיליארד דולר בשנת 2026, בעיקר עבור תשתיות ומרכזי נתונים.

החברה גם משקיעה בגיוס טאלנטים למעבדות בינה מלאכותית ורוכשת סטארטאפים בתחום, כחלק מהמאמץ להתחרות בשחקנים מובילים בשוק. לאחר ההודעה, מניית מטא ירדה ביותר מ-2%.

מטא אינה היחידה: חברות טכנולוגיה רבות מבצעות קיצוצים, תוך הדגשת תרומת הבינה המלאכותית לייעול העבודה. אמזון הודיעה בינואר על פיטורי 16,000 עובדים, ובלוק הודיעה בפברואר על קיצוץ של כ-40% מכוח האדם שלה.

מטה מטא
מטה מטא | צילום: שאטרסטוק

העובדים בארצות הברית שייפגעו מהמהלך יקבלו חבילת פיצויים הכוללת 16 שבועות שכר בסיס, בתוספת שבועיים לכל שנת עבודה. חבילות דומות יוצעו גם לעובדים מחוץ למדינה.

המהלך מצטרף לקיצוצים קודמים שביצעה מטא בשנים האחרונות, לאחר תקופת גיוס מואצת בזמן הקורונה, וכן לצמצום של כ-5% מהעובדים בעלי הביצועים הנמוכים בשנה שעברה.

תגיות:
מארק צוקרברג
/
פיטורים
/
בינה מלאכותית
/
מטא
/
AI
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף