ברק סרי חושף: זה האיש שיזם את המהלך הדרמטי של בנט ולפיד - ונשאר בחוץ

ברק סרי חשף בשיחה עם רון קופמן ופרופ' אריה אלדד מי האיש שהגה את הריצה המשותפת של נפתלי בנט ויאיר לפיד. בנוסף הסביר כיצד האיחוד הדרמטי משרת את השניים

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
אולם מליאת הכנסת
אולם מליאת הכנסת | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
2
גלריה

"האיחוד הזה טוב לשניהם", אמר סרי בפתח השיחה. "קודם כל, איחוד זה טוב. יש קריאות לאחדות בקרב מצביעי מחנה האופוזיציה, כמה הם רצו איחוד, והנה האיחוד מתקיים. אז זה טוב פסיכולוגית. אנשים אוהבים איחוד".

בהמשך פירט סרי את האינטרסים של כל צד: "לפיד לא היה בתקופה טובה. הסקרים נתנו לו שישה או שבעה מנדטים. מתחילה מערכת בחירות, וזה יכול לרדת עוד יותר לכיוון אחוז החסימה. לכן האיחוד הזה מבחינתו הגיע בזמן. מבחינת בנט, היה שם את הקרב הידוע מול איזנקוט מי יוביל את הגוש ומי תהיה המפלגה הגדולה. אני יכול להניח שהסיכוי שלו עם לפיד ביחד להיות המפלגה הגדולה בגוש גדל היום".

למרות האופטימיות, סרי סייג והזכיר תקדימי עבר: "אני זוכר את האיחוד ב-2013 של ליברמן עם נתניהו. הסקרים בהתחלה נתנו להם כוח גדול, ולאחר מכן הם ירדו. ביחד הם קיבלו פחות מאשר בנפרד. לכן אני לא יודע מה יוליד האיחוד הזה מבחינת המנדטים בעוד ארבעה או חמישה חודשים".

אביגדור ליברמן
אביגדור ליברמן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

באשר לאמון הציבור בבנט טען סרי כי המצב השתפר משמעותית. "בסקר האחרון של קבוצת 'ג'רוזלם פוסט' היו לו 24 מנדטים", ציין. "הסקרים מלמדים שהאמון שוקם. אנשים כן רואים בו תקווה, בין היתר בגלל התיעוב הגדול שיש למצביעים בצד הזה של המפה לנתניהו והחשש הגדול מאוד מפני המשך שלטונו".

תגיות:
נפתלי בנט
/
יאיר לפיד
/
גדי איזנקוט
/
איחוד
/
בחירות 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף