הכרזת מלחמה נגד עולם התורה? היועמ"שית במהלך קיצוני נגד הישיבות

היועמ"שית גלי בהרב מיארה הודיעה על סנקציות חדשות נגד הישיבות החרדיות, וכי לא יוכלו להוציא ס' 46 לפטור ממס על תרומות - המצטרפת לרשימה ארוכה של סנקציות נוספות

אנה ברסקי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
גלי בהרב מיארה
גלי בהרב מיארה | צילום: אורן בן חקון פלאש 90
4
גלריה

בהודעתה כתבה: "בהתאם למצב החוקי הקיים וכנגזרת ממנו, על יסוד פסיקת בית המשפט הנכבד בעתירות הגיוס והעמדות המקצועיות שהוצגו בדיונים, הגיעה היועצת המשפטית לממשלה למסקנה כי בהתאם לדין ולפסיקה, המדינה אינה יכולה להוסיף ולממן באופן עקיף את פעילותם של מוסדות תורניים בהם לומדים חייבי גיוס שאינם מסדירים את מעמדם מול רשויות הצבא ולעודד השתמטות באופן זה, באמצעות הענקת הטבת זיכוי מס לתורמים למוסדות לפי סעיף 46 לפקודה".

גיוס חרדים
גיוס חרדים | צילום: דובר צה''ל

השופטים פירטו כי במישור הכלכלי-אזרחי יש להימנע ממתן הטבות למי שאינו ממלא אחר תנאי הזכאות. בג"ץ קובע כי לגבי "קבוצת ההטבות שגורמי המקצוע סבורים כי התנייתן בהסדרת מעמד אל מול רשויות הצבא ישימה ואפשרית בטווח הזמן הקרוב" יש לנהוג כך:

הנחה ברכישת דירה ("מחיר מטרה") - מועצת מקרקעי ישראל תתכנס בתוך 21 יום, על מנת להחליט באיזה אופן להתנות את מתן ההטבה בהסדרת מעמד מול רשויות הצבא.

חרדים חוסמים את הכניסה לירושלים
חרדים חוסמים את הכניסה לירושלים | צילום: מרק ישראל סלם

סבסוד שכר הלימוד במעונות יום ובמשפחתונים - הגורם הרלוונטי במשרד העבודה ישקול ויקבל החלטה בתוך 21 יום באיזה אופן לתקן את מבחן התמיכה, כך שהסדרת מעמד הורה שנקרא לשירות מול רשויות הצבא תשמש כתנאי-סף לגבי כלל התבחינים המפורטים במבחן התמיכה.

סבסוד שכר הלימוד בצהרונים - הגורם הרלוונטי במשרד העבודה ישקול ויקבל החלטה בתוך 21 יום באיזה אופן לתקן את מבחן התמיכה, כך שהסדרת מעמד ההורה שנקרא לשירות אל מול רשויות הצבא תשמש כתנאי-סף לגבי כלל התבחינים המפורטים במבחן התמיכה.

הנחה לנוסעי תחבורה ציבורית - שר האוצר ושרת התחבורה ישקלו, בהתייעצות עם ועדת המחירים, ויקבלו החלטה בתוך 35 יום אם ובאיזה אופן לתקן את צווי הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, כך שנוסע לא יהיה זכאי להנחות מכוחם אם הוא חייב להתייצב לשירות ביטחון ולא הסדיר את מעמדו מול רשויות הצבא.

הנחה בארנונה - שר הפנים, או ממלא מקומו לעניין זה, ישקול ויקבל החלטה בתוך 35 יום אם ובאיזה אופן לתקן את התקנות, כך שייקבע בהן כי הנחה בארנונה מכוח התקנות והתבחינים שנקבעו לשם כך תותנה, לגבי מי שנקרא לשירות, בהסדרת מעמד מול רשויות הצבא.

במקביל להנחיית היועמ"שית, מתקיימת כעת הפגנה נגד הגיוס בירושלים, כאשר חרדים חוסמים את צומת המיתרים המרכזית בעיר.

גיוס חרדים
גיוס חרדים | צילום: דובר צה''ל

"לא יעלה על הדעת ש'אחים לנשק' שקראו לסרבנות יוכרו לפי סעיף 46 ועמלי התורה יודרו. היועצת המשפטית לממשלה אינה רשאית לקבוע מדיניות חדשה במקום הממשלה והכנסת. לא נאפשר פגיעה בתורמים, בתלמידים ובמוסדות התורה בשל אג'נדה עוינת".

תגיות:
חרדים
/
סנקציות
/
גלי בהרב-מיארה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף