בדרך לתקיפה באיראן? הרמז העבה של ישראל כ"ץ ושגריר ארה"ב

לאחר שדונלד טראמפ אמר היום כי "התקפנו את איראן קשה אתמול - ונכה אותם גם היום, הוסיף על הדברים השגריר מייק האקבי, שרמז כי "דברים עשויים להיות מעט ״חריפים״ בשכונה בקרוב"

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
תקיפות חיל האוויר באיראן, טהרן | צילום: רשתות חברתיות באיראן

לאחר מכן, אחד הבכירים האמריקאים הידוע בקרבתו לנשיא האמריקאי טראמפ, השגריר מייק האקבי, הוסיף על איומי טראמפ ושיגר רמז עבה באשר להתרחשויות שעשויות לקרות באזור ממש בקרוב. "דברים עשויים להיות מעט ״חריפים״ בשכונה בקרוב", כתב.

ברקע הדברים, מי שהתייחס למצב שנוצר מול איראן הוא שר הביטחון הישראלי, ישראל כ"ץ, בנאום שנשא בטקס פרס ביטחון ישראל. "המזרח התיכון משתנה לנגד עינינו. בימים אלו ממש אנחנו רואים, בגאווה רבה, את לוחמינו הגיבורים פועלים בעומק לבנון נגד ארגון הטרור חיזבאללה שפועל בשליחות המשטר האיראני, ומנחיתים על ראשו מכות קשות. צה"ל פינה אתמול שכונה נוצרית בצור ותקף את מחבלי החיזבאללה שמצאו שם מחסה. כמובן שכעת התושבים ישובו לבתיהם", אמר כ"ץ.

ישראל כ''ץ, דונלד טראמפ, בנימין נתניהו
ישראל כ''ץ, דונלד טראמפ, בנימין נתניהו | צילום: פלאש 90,רויטרס

"אנחנו ממשיכים לתקוף את מחבלי החיזבאללה בכל מקום לטובת ביטחון יישובי הצפון ומדינת ישראל, ושוללים על הסף את איומי איראן וניסיונה לקשור בין הזירות. אסור לנו לחשוב שהמלאכה תמה - המערכה מול איראן רחוקה מלהסתיים. אם איראן תתקוף את ישראל - היא תספוג מהלומה קשה כפי שעשינו לפני מספר ימים. צה"ל ערוך לתקוף בעוצמה רבה באיראן", הוסיף.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
מייק האקבי
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף