ינון מגל ונטלי דדון הבאים בתור? פסק הדין שישנה את חוקי המשחק

דרמה בבית המשפט: אלי ציפורי חטף תביעת ענק מחדשות 12 על הביטוי "אל-ג'זירה" - והתחייב בפסק דין דרמטי לחזור בו. מה נשאר חסוי בהסכם הגישור? כל הפרטים על הכניעה הסודית

מיקי לוין צילום: מערכת TMI
עקבו אחרינו
אלי ציפורי
אלי ציפורי | צילום: באדיבות המצולם
3
גלריה
נטלי דדון
נטלי דדון | צילום: יחצ
ינון מגל
ינון מגל | צילום: צילום עצמי

במוקד ההליך עמד השימוש בביטוי "אל-ג'זירה 12", שייחס ציפורי לחדשות 12 בהקשרים שונים. במסגרת הגישור בין הצדדים, הגיעו להסכמות שלפיהן ציפורי מתחייב שלא לעשות עוד שימוש בביטוי זה, וכן מבהיר באופן מפורש כי אינו סבור כי חדשות 12 היא אלג'זירה או כי מתקיים קשר כלשהו בין הגופים. התחייבויות נוספות שעלו בגישור נותרו חסויות במסגרת הליך הגישור.

התביעה של 12 מצטרפת לשורה של עימותים משפטיים וציבוריים סביב גבולות השיח ולשון הרע ודיבה, חופש הביטוי והאחריות המשפטית על פרסומים כלפי גופי תקשורת בישראל.

לאחר הפרסום, כתב ציפורי בחשבונו בפייסבוק: "‏חברות וחברים ניצחון ענק שלי על חדשות ערוץ 12 הבריוני: תבעו ממני 3 מיליון שקל - קיבלו א-פ-ס. שמח לעדכן אתכם שאתמול הסתיים ההליך בו תבעה אותי חברת החדשות של ערוץ 12 בסך של 3,000,000 ש"ח(!) בתשלום... של כלום על ידי.‏ במסגרת הסכם הפשרה, שקיבל היום תוקף של פסק דין, חזרתי על מה שכתבתי עוד בכתב ההגנה מטעמי ונתבקשתי, בפנייה אישית, והסכמתי, שלא לקרוא להם יותר אלג'זירה 12".

עוד כתב: "אז מעכשיו הם תרעלה 12 או אולפני רעל. מודה לכם על התמיכה בכלל ובפרט בנוגע לתביעת הזאת שהסתיימה למעשה בדחיית התביעה. תודתי נתונה גם לעורך דיני התותח אוהד מחרז ולמגשרת המקסימה שירה בריק-חיימוביץ׳. כבר קראתי באיזה אתר פח שנכנעתי. כן ירבו "כניעות" בתביעות של 3 מיליון ש"ח, שמסתיימות בלי תשלום של שקל אחד על ידי הנתבע, במקרה זה אני - בלי התנצלות או מחיקת פרסומים. ניצחון ענק שלי על גוף התקשורת החזק במדינה. תודה לכם".

תגיות:
נטלי דדון
/
בית משפט
/
אל ג'זירה
/
ינון מגל
/
חדשות 12
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף