בפוסט שפרסם ברשת החברתית שלו Truth Social כתב טראמפ: "התקיפה שבוצעה הבוקר בביירות לא הייתה צריכה להתרחש, במיוחד ביום כה משמעותי שבו אנו קרובים כל כך להסכם שלום עם איראן. לישראל יש זכות להגן על עצמה מפני איומים, אך התקיפה שעליה היא הגיבה הייתה קטנה וחסרת משמעות. איש לא נפגע, לא נפצע ולא נהרג, והיא לא הייתה אמורה לשבש את התהליך החשוב הזה".
"שאלתי אותו: 'מה לעזאזל אתה עושה?'. אמרתי לראש הממשלה שלא לתקוף עוד את חיזבאללה כדי לא לפגוע במגעים", אמר טראמפ. לדבריו, בכוונתו לפנות גם לאיראן ולבקש ממנה שלא לבצע ירי לעבר ישראל.
עוד הוסיף: "התקשרו אליי ואמרו לי 'אדוני, ישראל תוקפת בביירות' - שעה לפני שהיינו אמורים לחתום על ההסכם. לא האמנתי שזה קורה. זה רע מאוד".
בשלב זה השמיע טראמפ את הביקורת החריפה ביותר כלפי ראש הממשלה ואמר: "אין לביבי שום פאקינג שיקול דעת. העברתי לו את המסר הזה - שאני מאוד לא מרוצה".
על פי הדיווח של רביד טראמפ הוסיף ואמר: "היינו אמורים לחתום על ההסכם הבוקר והתקיפה הישראלית בביירות עיכבה את זה. אני חושב שהחתימה עוד תתרחש היום בעוד כמה שעות. אבל התקיפה הישראלית זעזעה את העניינים".
כזכור, לאחר התקיפה של צה"ל ברובע הדאחייה בביירות היום (ראשון) בשעות הצהריים, במקביל למו"מ האינטנסיבי שמתנהל בין איראן לארה"ב במטרה להגיע להסכם, האיראנים משגרים איומים חריפים כנגד ישראל וארה"ב. מדבריהם עולה אכזבה מהותית, רמז על תגובה אפשרית כנגד ישראל ואפשרות לפיצוץ המגעים הנוכחיים מול ארה"ב. מאחורי הקלעים, בישראל עוסקים בחישובי המשוואות ומעריכים כי האפשרות הסבירה יותר היא שאיראן לא תוכל להתעלם לחלוטין מהמהלך הישראלי, ותידרש להגיב בדרך כלשהי.