המתיחות בין המנהיגים הגיעה לשיאים סביב סירובה של ישראל לרסן את המערכה מול חיזבאללה. בתחילת החודש, במהלך שיחת טלפון זועמת, טראמפ אף כינה את נתניהו "משוגע מזדיין", והורה לו שלא לתקוף בביירות בעוד ארה"ב מנסה לגבש עסקה מול איראן. נתניהו אומנם ביטל את התקיפות באותו יום, אך צה"ל תקף בדאחייה שבוע לאחר מכן, מה שהוביל לגינוי פומבי מצד הנשיא.
ההבנות בין וושינגטון לטהרן כוללות הפסקת אש של 60 יום, תקופה שישראל חוששת שתוארך ל-90 יום ותכבל את ידיה הצבאיות. ההסכם הזמני צפוי לפתוח מחדש את מצר הורמוז, אולם יעדים מרכזיים שלשמם יצאו ישראל וארה"ב למלחמה, ריסון תוכנית הטילים של איראן והפסקת תמיכתה בארגוני טרור אזוריים, כלל אינם צפויים לעלות לשולחן הדיונים.
על פי סקר של "המכון הישראלי לדמוקרטיה" שצוטט ב"רויטרס", רק 41% מהיהודים בישראל סבורים כעת שביטחונם מהווה שיקול מרכזי עבור הנשיא האמריקני, צניחה לעומת 64% בחודש מרץ. ייתכן כי לקראת הבחירות, נתניהו ייטה להתעמת פומבית עם טראמפ אל מול הציבור הישראלי ההולך ומתפכח.
לפי גורמים בדרג המדיני, הנשיא האמריקני נחוש להגיע להסכם עם איראן, ומאמין כי המהלך ישרת גם את האינטרסים של ישראל. "הוא מאמין ב'ביוטיפול פיס'", תיארו גורמים ישראלים בכירים את תפיסתו של טראמפ, והוסיפו כי מבחינתו הסכם עם איראן אינו סותר את ביטחונה של ישראל.