לפני כשנה וחצי אירעה פגיעת כטב"ם ששוגר מלבנון על ידי ארגון הטרור חזבאללה שחדר ופגע ישירות בחצר ובמבנה ביתם הפרטי של ראש הממשלה ורעייתו בקיסריה. מאז, עמד הבית במרכז תשומת הלב הציבורית והתקשורתית ועמד ריק מבני המשפחה. אמש, תועדה חזרה הדרגתית לשגרה.
מדובר כאמור בפעם הראשונה שבה נרשמת פעילות משמעותית במקום מאז אותה תקרית ביטחונית, שהפכה את הבית בקיסריה לאחד הסמלים הבולטים של הדיון הציבורי סביב אבטחת ראש הממשלה וההוצאות הכרוכות בתחזוקת מעונותיו. "שיירת נתניהו נכנסה לבית בקיסריה לראשונה מאז פגיעת הכטב”ם בחלון לפני יותר משנה וחצי", כתב משגב. "בכל הזמן הזה המשכנו לממן אחזקה והשבחת בית ריק בניגוד לחוק. ניצחון מוחלט אומרים לכם".
נכון לעכשיו לא נמסרה תגובה רשמית מלשכת ראש הממשלה בנוגע לתיעוד או למשמעותו. עם זאת, עצם כניסת שיירת האבטחה למתחם במקביל להסכם המתגבש בין ארהב לאיראן שצפוי להיחתם בשישי הקרוב, הוא סימן לחזרה לשגרה, בעוד הביקורת בעלויות התחזוקה של מעונות ראש הממשלה עדיין מציתה דיון סוער.