טראמפ זיגזג - ובשמאל יש מי שמסכימים לטילים של איראן | פרופ' אריה אלדד

יש בתוכנו כאלה המאמצים כל טיעון של אויבינו ומזהים בו את הצדק המוחלט | שלום כבר לא מבטיחים לנו, אבל "הסדר מדיני" הפך ליעד הנחשק

פרופ' אריה אלדד צילום: ללא קרדיט
עקבו אחרינו
טראמפ מאיים על איראן אחרי שטענו כי לא יתנו לסבא"א להיכנס לאתרי הגרעין | צילום: אל ג'זירה

רובם כבר לא מנסים למכור לנו "שלום". הם כבר לא מבטיחים לנו "שלום תמורת שטחים", כי הם יודעים שהרוב המכריע של הציבור היהודי בישראל התפכח באינתיפאדה השנייה מהאופיום להמונים שמכרו לנו בימי אוסלו, ואלה שעוד האמינו – טבעו בים הדמים בשבעה באוקטובר ההוא.

תקיפה בלבנון
תקיפה בלבנון | צילום: רשתות ערביות

הם מבינים שאין היום הרבה קונים לאותו "שלום" שמכרו לנו אלו ש"עייפו מניצחונות" והיו בטוחים שגם הערבים והמוסלמים סביבנו עייפו, ולכן ימהרו לרוץ לזרועותינו לחיבוק של שלום. אם רק ניסוג. אם רק נסיים את "הכיבוש", אם רק נקים מדינה פלסטינית בלב הארץ.

שלום כבר לא מבטיחים לנו, אבל "הסדר מדיני" הפך ליעד הנחשק. בלעדיו לא נוכל לצאת מלבנון, לא נוכל לסגת מסוריה, לא נצליח להתנתק מעזה, ונמל אילת יישאר סגור. בלא "הסדרים מדיניים" ניאלץ להמשיך להילחם באיראן, אם נתעקש - עקשנים וסרבני שלום שכמותנו - שלא יהיה להם נשק גרעיני, טילים בליסטיים, ושלא יממנו ויחמשו את ארגוני הטרור סביבנו.

# # #

יש בתוכנו כאלה המאמצים כל טיעון של אויבינו ומזהים בו את הצדק המוחלט. כבר התרגלנו לראות בקרבנו כאלה המקדישים את חייהם להדהוד הנרטיב הערבי. לא רק לגבי ה"נכבה" במלחמת העצמאות, לא רק לגבי ה"נכבה השנייה" בששת הימים, אלא גם לגבי חרבות ברזל.

איש אצלנו, גם בירכתי השמאל ההזוי, לא העלה על דעתו למתוח ביקורת על המדיניות הזו של ארה"ב וישראל, שתכליתה לשלול מהאויב הקיומי את יכולתו לפגוע בנו. אבל כשטראמפ התהפך ואמר לפני שבועיים שזה בסדר שלאיראן יהיו טילים בליסטיים, "כי גם לאחרים יש", התהפכו מיד גם אצלנו.

בעלי טורים וחוקרים/ות בכירים/ות שטענו שמדינת ישראל אינה יכולה להמשיך לדרוש שלאיראן לא יהיו כלים כאלה. ואם נתעקש - נדון עצמנו למלחמה מתמשכת עם איראן. ובלי תמיכת ארה"ב, אנו חייבים "לחתור להסדר מדיני".

# # #

על איזה "הסדר מדיני" הם מדברים? כזה שיגרום לאיראן לפרק את תעשיית הגרעין, הטילים ואחזקת שלוחיהם הנלחמים בנו? "הסדר מדיני" עם חיזבאללה? עם טורקיה? עם חמאס? עם הרשות הפלסטינית? עם סעודיה? בערבות חרטוט של איזה כוח רב-לאומי, שלא יירה אפילו קליע אחד במחבלים ערבים?

חוזה ורסאי, שסיים את מלחמת העולם הראשונה, הטיל על גרמניה מגבלות כבדות: צבא קטן בלי צוללות, רק שש ספינות מלחמה, בלי מטוסים, טנקים או ארטילריה כבדה. הנימוק "אבל לאחרים יש" לא עלה בשום ראש מטומטם באותה שעה. לאחר מלחמת העולם השנייה נאסר על גרמניה לקיים בכלל צבא (זה השתנה במהלך המלחמה הקרה עם ברית המועצות ובעקבותיה), והצבא והצי הקיסרי היפני פורקו לחלוטין.

אז מה אם לכל המדינות האחרות היה צבא? מי שסיכן את ביטחון העולם - נטלו את עוקצו ומנעו ממנו (זמנית לפחות) יכולת להזיק. אפשר אולי להבין שטראמפ התייאש מהניסיון להכניע את איראן. אפשר אולי להבין מדוע לא רצה לאבד את בחירות האמצע שלו בגלל עליית מחירי הנפט, אבל ההצדקה המוסרית ש"גם לאחרים יש" הייתה נלעגת לחלוטין.

מילא הוא, אבל למה שונאי ישראל בתוכנו אצו רצו לאמץ את הטיעון המטומטם הזה? האיראנים הם האויב. איננו רוצים שיתחזקו. "ובתוקף זכותנו הטבעית וההיסטורית" לחיים ולקיום עצמאי, אנו תובעים שלאויבינו לא יהיה נשק להשמדתנו. ואם אנו מגלים שהם מצטיידים בו - נקדים רפואה למכה.

כור הגרעין האיראני
כור הגרעין האיראני | צילום: רויטרס

# # #

הוא לא מנסה אפילו להסביר איך "מדינה פלסטינית תימנע מאיראן להמשיך לנסות להשמיד אותנו. הוא אינו מטומטם. הוא יודע שאין שום קשר בין שאיפות איראן לפלסטינים. הוא יודע זאת גם לגבי טורקיה, ערב הסעודית ומצרים. אבל כמי שרוצה לראות בחורבנה של ישראל כמדינה יהודית, הוא מנסה לקושש עוד כמה קולות מהשמאל הישראלי, שעבורם אפילו "הדמוקרטים" לא שמאלנים מספיק.

ח''כ איימן עודה
ח''כ איימן עודה | צילום: מרק ישראל סלם

# # #

תגיות:
איראן
/
סופהשבוע
/
יהודה ושומרון
/
הגרעין האיראני
/
איימן עודה
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף