15 אלף מטוסי קרב בדרך להיעלם? התחזית הדרמטית מטורקיה

יו"ר באיקר סלצ'וק בייראקטר אמר למשלחת מנאט"ו כי מטוסי קרב בלתי מאוישים יחליפו בתוך כ-30 שנה את המטוסים המאוישים, והזהיר גם מאיום נחילי הרחפנים הזולים

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
רג'פ טאיפ ארדואן
רג'פ טאיפ ארדואן | צילום: gettyimages
3
גלריה

במהלך סיור מודרך במרכז הטכנולוגי הלאומי באיסטנבול, בייראקטר התייחס למטוס הקרב הבלתי מאויש החדש והמתקדם של החברה, ה"קיזיללמה", והבהיר כי אין לבחון אותו במונחים מסורתיים של דורות מטוסי קרב. "אלה לא מטוסי קרב מהדור השביעי, אלא זן אחר לחלוטין. אלו רובוטים", אמר בייראקטר, והוסיף תיאור שנועד להמחיש את פוטנציאל הנזק של הכלים הללו: "מדובר במפלצת. זו פלטפורמה בלתי מאוישת, רובוט מסוכן מאוד, ובעיקר זול משמעותית ביחס למקבילות המאוישות שלו".

מטוס קרב טורקי
מטוס קרב טורקי | צילום: צילום מסך רשת X

אחד היתרונות הכלכליים והמבצעיים הבולטים של המערכות הללו הוא ביטול לחלוטין של הצורך בהכשרת טייסים. בייראקטר הסביר כי הכשרת טייס קרב אורכת כעשור ודורשת משאבים כלכליים אדירים, בעוד שמערכת ממוחשבת אינה זקוקה לאימון כלל. "ברגע שהתוכנה מותאמת ועוברת אופטימיזציה, זהו זה. העתקת היכולות הללו לכל הצי אורכת מיקרו-שניות באמצעות עדכון תוכנה פשוט".

גארי קספרוב
גארי קספרוב | צילום: Tsvetelina Deliyaska

לצד החזון הטכנולוגי המהפכני, בייראקטר הזהיר מהסכנות האסטרטגיות הכרוכות בנחילי רחפנים זולים, שעלות יירוטם גבוהה פי כמה מעלות ייצורם. בהתייחסו למלחמת רוסיה-אוקראינה כדוגמה עדכנית, ציין כי במצבים של מתקפות רוויה המשלבות מאות כלים במקביל, המגננה נמצאת בחיסרון מובנה.

תגיות:
טורקיה
/
שחמט
/
מטוס קרב
/
גארי קספרוב
/
מטוס ללא טייס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף